點解好似變咗我逼婚咁?

122 回覆
20 Like 149 Dislike
諗清楚先,條仔應該好廢
你要俾呢樣野困住你自己 咁就慢慢捱
依家你就好似係海浸親咁 我地瘋狂掉個水泡俾你接
你唔要 死攬住舊穿窿爛鬼木板仔
但又係咁埋怨
係咪CC TOY 移民撚
其實而家無BNO都走到
BTW搞好曬自己個part先
到時佢同你真係夾唔理 你自己可以揀走定唔走
一條趕住移民無planning低能男人
加一個趕住結婚搵人埋單既BNO女人
我都想走,一齊走
你其實係ready-to-go
佢自己反而唔得
你咪同佢講 下星期三走喇 想買邊班機 睇下佢點答你
我地兩個都係97前香港出世,只係咁啱佢屋企當年無幫佢申請BNO

佢唔係完全free ride,完全無準備,我地都一齊計過,唔係大富大貴,但都夠過去生活, 我都相信我哋兩個係會去到積極搵嘢做嘅人

不過佢行動力真係奇低, 另一方面就係佢人生閱歷好似真係比較少。變咗好多時諗嘢都唔係好全面,比較單一,解難能力好一般。我期望佢應該有嘅準備,會有嘅主動或者佢要take lead嘅, 佢大部份都係暫時未做到。
但我又諗可能佢儲多幾年人生經驗,有返足夠嘅 閱歷、會成熟啲、穩重啲。 我相信兩個人一齊,好多野都係大家互補不足,有啲嘢佢叻啲,有啲嘢我叻啲, 不過我都期望將來有一日可以係佢主要lead住我

但而家我係有d灰心。之前成日chur我走嘅又係佢,日期又係佢set,但而家重要嘅野又唔做,咁點一齊走?
比人呃左本passport 了
阿叔我alevel 見盡啲bc 比人呃
而家到bno
感情問題一律建議分手
唔好咁多幻想啦
分手啦。單身好過。
既然係咁學佢咁咩都唔理咪得囉,咪幾夾
其實都睇得出你嘅無奈
好想佢行動力高D,做人處事上唔好拖拖拉拉
都好欣賞你係一個好肯為男朋友著想既女朋友
但希望你都爲自己著想一下
不如試下穩男朋友溝通下
表達下對男朋友既期望
畢竟見到你同男朋友既感情都好穩定
如果唔係你地都唔會有簽紙既打算
而且婚姻係兩個人關係既延續
溝通對於生活上既大小事尤爲重要
同埋我唔覺得你好廢好cheap
因爲都見到你有為到你同男朋友既將來考慮唔少
希望你同男朋友之間可以達成共識
加油!
同果d呃居港權既大陸女人一樣,結完婚去完定居就飛左你
十足十新移民黎呃身分證個d
乜柒都冇走乜撚
樓主你千祈唔好辭職住,你男友似係得把口,乜都唔plan唔做就話走
咁大件事佢都咁hea,你要有心理準備。

就喺以後都係你lead住,佢靠你㗎啦

男人唔會變㗎,變嘅只係可以係你自己,睇你接受到幾多啦
佢想走係咪應該係佢搵資料佢搞? 你地而家係移民, 唔係去旅行, 就算去旅行都要plan啦, 少少野都搞唔掂你注定去到英國有咩問題都要自己搞掂, 叫天不應, 到時冇人救到你。
咁撚大牌
飛左未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞