我後父有孌童辟

38 回覆
8 Like 1 Dislike
去同啲社工講,記得第1句要話“我希望你唔好同人講,唔好幫我報警”。

Gag黎?

真係有其他考量就唔去好搵社工啦,佢地應該會去報警。

有抑鬱其實應該去搵心理醫生/輔導員,搵朋友傾吓/分享吓都會幫到手,最重要係個人唔再沉溺喺呢種感覺,聽歌/做運動/行山都可以幫到你擺脫呢種感覺(總之做自己鐘意做嘅野),搵醫生主要係幫你跟進同埋俾專業嘅意見,同埋開藥俾你。

但最緊要應該係去處理你後父,唔報警就早日搬出去啦,見到佢又唔處理個問題只會令你更亂更抑鬱。

利申:多數聽個ex講番嚟再9up,ex有抑鬱,驚恐,同另一種精神病
pmed

認真問,開咗pm功能啦咩?
pmed

認真咩
去同啲社工講,記得第1句要話“我希望你唔好同人講,唔好幫我報警”。

Gag黎?

真係有其他考量就唔去好搵社工啦,佢地應該會去報警。

有抑鬱其實應該去搵心理醫生/輔導員,搵朋友傾吓/分享吓都會幫到手,最重要係個人唔再沉溺喺呢種感覺,聽歌/做運動/行山都可以幫到你擺脫呢種感覺(總之做自己鐘意做嘅野),搵醫生主要係幫你跟進同埋俾專業嘅意見,同埋開藥俾你。

但最緊要應該係去處理你後父,唔報警就早日搬出去啦,見到佢又唔處理個問題只會令你更亂更抑鬱。

利申:多數聽個ex講番嚟再9up,ex有抑鬱,驚恐,同另一種精神病

我本身夠多病,已經由細到大都藥煲
唔想再食藥
我唔會再見到佢架啦,
只係想諗起件事唔會再咁唔舒服傷心
唔識安慰人 但絲打加油
點非禮法

係趁我睡覺摸我胸同下面
最變變態試過搵電筒照我下面睇

公開條仆街d資料 名 電話
玩殘佢 玩到佢自己跳樓自殺

我個時毛都未有啊屌
唉對佢認知好少 只嗌佢做uncle
我係單親跟爸爸的 一星期去媽咪屋企一晚
唔識安慰人 但絲打加油

連登有愛
雖然我都唔係好識安慰人
但係絲打加油! 早日搬出去唔好再理呢啲人
淨係顧朋友同呀媽就得
加油,SUPPORT YOU
如果只係想釋懷件事嘅話應該搵心理輔導而唔係社工,
搵着啲閪社工話唔定仲大獲
雖然我都唔係好識安慰人
但係絲打加油! 早日搬出去唔好再理呢啲人
淨係顧朋友同呀媽就得
加油,SUPPORT YOU

抱抱
如果只係想釋懷件事嘅話應該搵心理輔導而唔係社工,
搵着啲閪社工話唔定仲大獲

打個啲自殺熱線?我有時會好想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞