結婚要俾女家禮金十六萬,正唔正常?

340 回覆
24 Like 1515 Dislike
嫁妝?回禮?
學女家講,講就講咁多,之後咪又比番你既
正解
家鄉既168000已經好少

唔好娶啲支那唔該
其實無話正唔正常
只係你預7萬依家double 上啫
其實都有得傾 但前提係條女都幫口囉
但食飯取消又話你無誠意就...
再唔係你話遲啲結囉
可能就即刻7萬ok
現代根本唔應該有禮金,
話咩養到個女咁大畀左你所以要收禮金嗰D,真係好on9

而家D人結左婚,多數都係一齊搬出去住建立新家庭,唔係以前同男家住照顧老爺奶奶,咁男家又何嘗唔係冇左個仔?而且,香港既男女關係,結左婚之後,到底係女家冇左個女,定係男家冇左個仔、女家多左半邊仔?

咩女家養大個女供書教學使左幾多幾多就仲好笑,咩男家個仔喺石頭爆出黎?仲要係一爆就咁大個?男家養大個仔又問邊個收返?

養大個女喎,拍拖嗰陣,男家已經或多或少養緊你個女,至少都幫你個女慳左唔知幾多飯錢戲飛錢娛樂錢手袋錢的士錢旅行錢啦!又點計?又問邊個收返?
屌第二個,你已經贏咗個處
樓主女朋友支那人
--完--
我88
同佢老豆講:叫雞都要比錢, 無限Q, 16萬抵啦
正一On9 ,娶支那妹係咁架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞