黃之鋒叫lunch哥唔好去自己嗰場

392 回覆
4680 Like 32 Dislike
新華字典:

指最有威望、最有支配作用的力量。某個人、某種思想體系或某種組織,由於其活動內容的價值、功績或品德被社會所公認,就具有權威的意義。

梁天琦同黃之鋒係最有威望?最有支配作用?
Or in other words 最有權力?
自己人打自己人,好睇
小二,黎一打花生🥜
呢個好笑
只需要pin呢句
啲人屌gif做乜
聽日同大波man 一齊出活動添呀
上面已經有人講左
從李國永平時嘅言行已經判斷到佢係attention seeker
唔需要因為Gphone 寸佢先決定要點看待李國永

而我quote果個人講左
我信之鋒嘅判斷,因為佢付出多

表明左佢係睇Gphone嘅取態決定點看待李國永

盲從權威唔需要特定人物
假設有人話地球係平,因為佢老豆話係
咁已經係盲從權威
唔該兩場都唔好去
認咗罪好難冇事
望就望唔好判太重。
你同我definition唔同 所以我先問你點define

盲從本身要有不分是非嘅意思,除非黃之峰有一啲on9言論而佢又有表態支持,否則你只可以話佢係聽從/跟從,並非盲從

另,權威必須要得到社會公認,同埋喺社會/相對範疇最有影響力。我唔認為家中老豆係一個權威。
「有興趣」呢個字好un眼
佢當去旅行咩屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞