[BLM my 美國]BLM對民主黨提出新訴求

261 回覆
346 Like 78 Dislike
無白人撚有而家美國嘅西方文明

應該好似大陸咁
大躍進文革六四全部唔教
讓所有非法移民取得合法身分
冇有色人種推動/參與嘅平權運動,美國撚有而家咁文明
美國第一個奴隸主係黑人,黑奴貿易亦係黑人專享行業
白人只能買黑奴,無門路做黑奴貿易
蓄奴時代非法入境既黑奴可以靠賺錢買自由
黑奴雖然係商品,但同時被視為人
美國黑人文化一直都係黑人逼害黑人,黑人社區一直無法改善係因為黑人自己都唔願意面對事實,夾硬將所有問題推凡白人身上,咁永遠都無法改善社區
白人只能買黑奴>>>咁即係白人都有份養黑奴唔好幫白人洗白啦
白人只能買黑奴係事實陳述
有冇幫白人洗白係你嘅道德批判
即係好似咁:
A:因為魚翅需求大,令鯊魚畀人濫捕變成瀕危物種(事實); 魚翅買家以至消費者無異於滅絕鯊魚(個人批判)
B:絕大部分魚翅買家同消費者都只係會買魚翅,佢哋唔會出海捕鯊(事實); 我哋應該由源頭開始管,立法禁止捕鯊同調撥資源執法(基於事實提出建議)
A:魚翅買家同消費者都只係會買魚翅>>>咁即係有份捕鯊啦,唔好幫買家洗白啦(九唔撚搭八)
蓄奴時期已經有自由黑人,亦都有分自由州(反奴隸貿易)同蓄奴州(支持奴隸貿易)
根本唔係你想像咁黑人一直比白人逼害,白人只係衰冷漠,道德唔夠高尚,市場有商品就會有人接受,原頭封鎖先係最有效
一直最逼害黑人既從來都係黑人,只係黑人不願面對
你食魚翅未助長鯊魚比人獵殺囉

所以點解而家叫人唔好食魚翅
都係否定唔到當時有黑人做奴隸,同有白人蓄奴
好吸引呀
我都好想偷渡去登登嘅美國
你就病過阿嬌;賀姨家族就係當地奴隸主(當然唔係多奴隸個種),你有冇聽人講過;其實黑人只係想由1620 (美國人認屎認屁的五月花號)推早一年1619(黑奴出現),而爭奪話語權
唔係爭奪話語權,係更好認識美國歷史
你都on99含賓州,你咁講,美國歷史點會係由第一個黑人奴隸開始,應該係西班牙人或英國人 colonizing 開始喎
全部都膠到不得了啦,成個主張根本鼓勵人犯法
可以早過1619開始教
跟本一向都係有教,都話撚咗黑人要推早一年,攞話語權(美國思想唔係五月花),你又唔撚識,又喺到嘈
great
老實講
只要共和黨繼續保到參議院
中期拎返眾議院(因為低機會喺中期選舉保得住參議院)

基本上呢啲訴求係冇咩可能經國會通過到
好想知到時BLM會點
你而家先知

所有左膠係支持架
根本同中共起家果班低水平人民一樣,明明係想不勞而獲、搶劫就叫打土豪分田地⋯⋯
應該將BLM截肢丶摘除聲帶及雙眼滴酸後流放廣州
或大規模死刑

呢班賤畜簡直癡撚綫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞