敵人的敵人是盟友嗎?

885 回覆
187 Like 12 Dislike
下?老闆口講不嬲話獨立係鬼都唔計?

登張相,東方文匯大公都有啦。唔通佢地又支持獨立?
啲人會因為所謂黃媒無法時刻做到聖人,
所以就不斷攻擊黃媒痛處,呢幾個月睇到好煩

push
我知你地本泛之間既仇怨好重,我亦無興趣逐件事討論啱定錯。老實講我從來唔認為到今日為止有任何既大和解,但係如果你係要堅持用本土派稱皇既心態黎去諗野而唔係用香港既未來、民族文化既走向依個心態黎諗野咁就算畀你鬥倒一切都唔會有結果。

即刻你同人講613721831不能忘記,必須平反

然後有人同你講:

我知你地黃藍之間既仇怨好重,我亦無興趣逐件事討論啱定錯。老實講我從來唔認為到今日為止有任何既大和解,但係如果你係要堅持用黃絲稱皇既心態黎去諗野而唔係用香港既未來、民族文化既走向依個心態黎諗野咁就算畀你鬥倒一切都唔會有結果。

咁好笑嘅答案其實你自己打完有冇讀一次?
push
香港嘅民族文化?

正正係蘋果日報打壓香港民族文化喎
宣揚獨立係鬼喎
新聞用支那字,小三,屏幕,真給力
摧殘緊本土文化喎

唔好天真到以為佢聽日執笠D人會轉去睇本土新聞or etc。

因為本身有慣性收視所以要維護佢?

咁香港人習慣左俾政府管俾警察管,係咪都唔應該推翻佢哋?

骨子裏都係盲從權威嘅愚民思想
只不過你嘅權威係販民毒果
哼哼
你可以咁講既

我講個年份純粹係想講隨住時間改變大家都可以借鑑進步,同埋你講得無錯,唔同時期都會對舊時發生過既野有唔同睇法

個比喻係
2008年高登仔仲講緊我係中国人
唔代表2020年高登仔仲係咁諗
可能2040年大家又會咁講返啦

唔知係咪有咩誤會,我講既柒就要認唔係講你,係講緊黃之鋒同蘋果

唔好話蘋果,前線都會冇啦啦比身邊啲人話係鬼,但蘋果同OMDB一樣係柒

我就覺得自己連叫手足都不如,巴打你仲咁有火真係好值得學習
唉D人......咩比喻嚟㗎⋯⋯個對立性都破唔到

咁本土既存在係咪為打泛民先?

如果係既咁好囉,你同黑狗互稱手足打9泛民啦⋯⋯
見到呢d人好炆憎
諗到d嘢咁聖人化 咁理想
報社係有編輯自主㗎。

都係個句,逼使到佢寫「市民高呼 香港獨立,唯一出路 既口號」並唔係因為你鬧到佢點樣,D人覺得佢有幾黑所以逼住要寫。係因為D人聽服左個理念,相信左犧牲既人所提出既野,叫到出黎,迫到佢無得唔寫。

咁佢係係A1反?有得反咩?依個先係政治既力。
咁你攞個直接對立既關係夾硬放落去一個間接對立既關係到黎搞笑咁我笑兩聲囉。

黃,藍之餘重有第三個力,需要/可以聯手咩?無啊?

你連最基本嘅分歧都未清楚喎
你要捉依D咁細既野,我覺得唔多有意義囉

想問下本土派除咗承擔左激進、勇武、革命意志之外有咩既香港文化?生活文化?定你認為全部都係廢既所以唔需要?

咁你真係要諗下點解自己既媒體做唔起...宣傳做唔起。唔好講話打壓,話人蠢。如果游說唔到人,一味怪責人哋,咁真係幫唔到你。
咁你係要講到咁大仇口,又到左今日重做出面,咁當係聯手打倒最大敵人都唔出奇呀!

況且佢哋兩家到左今日都真係唔見係同一路,都畀人埋出嚟... 3個勢力成立喎⋯⋯

唔得要訓。多謝你講咁耐
你唔會嘅
係咩
我信你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞