[移民Myth系列] 英文咁差, 移民都係不了。

88 回覆
176 Like 5 Dislike
Ielts 5555 英文係好差 所以英文唔好真係唔駛太擔心 5555係好achievable

至於幾十歲讀diploma 人哋咪預咗幾十萬生活 幾十歲人食屋企住屋企先唔應該啦
樓主嘅2
香港人喺香港都係乜都冇 洗牙都要錢㗎
生仔公立係平 都要俾㗎
失業都係乜都冇㗎
可能樓主冇喺香港返過工
唔駛講到冇福利係好慘
香港人都冇福利
有寫international . 多數六, master 7
0ABC
黎玩下咪知
UOT MD 唔難
炸下野
絲打好有Heart打咁大段野,見解精闢。
第二個point,只要有工做三個月後生仔都得政府比。洗牙,溝女被仔溝另計。
讀medical 係咪即係做緊醫生?
黎左加拿大幾多年?
High juice push
G持
搵間好少少既
計劃

準備30個
搵個好既移民公司
幫我揀間碩士讀1年
有個bachelor, 過去讀個post grad diploma得唔得?定一定要讀master?
我英文唔好,但更加驚共產黨要我學蘇維埃式中文.
你點睇到唔難
要4年裡面3年average 3.9+
https://applymd.utoronto.ca/admission-stats
讀完8大degree上年grad

打算2022/2023年去加拿大讀個diploma

但真係好驚儲唔夠錢

俾完學費可能得返幾萬蚊生活費 好驚到時搵唔到part time

最合乎經濟能力嘅應該係去到直接打份牛工 但而個方法好似好多人都唔建議

樓豬對我而類窮人有咩advice
揾移民公司=浪費金錢
收你幾十個, 讀master又要幾十個
你做好 d功課 自己做research
分分鐘仲熟過佢
MD 咁易收你?
Thanks
讀diploma 一年十萬係hkd 定 加幣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞