G Shock討論區(4)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
依家銀鋼幾錢咁上下
都ok喎 有無地址提供下
根據某拍賣
星際$3080
佐敦$3180
thx
我知佢出左名
但我都係睇個app
佢有報價咪照寫埋
我係星際 126鋪買
我買果陣2800
買左幾個月,我隻Mudmaster個Bezel 部份開始分開,我整會入水會壞。雖然未過保養期,可以拎去店度整,但第一次買G-Shock,諗住買貴啲G-Shock 會靚啲,G-shock 應該出名耐用,估唔到咁快有問題。

G-Shock 我發覺愈貴唔代表愈好,啲新錶得個貴字,犠牲功能同舒適同耐用,咁真係無意思。
有冇相睇睇?

暫時仲無咩問題,但我驚條空隙愈來愈大。既然講到200米防水,無理由生活用就變成咁,我又唔係戴住打架。
其實你又唔使太擔心防水問題
我雖然冇擁有過B100泥王
但係G Shock隻隻錶都係機芯同外殼分離
主要防水係機芯,唔係靠個殼
殻爛咗,最多都係換返個殻
不如你快d 賣左佢啦,次次都係上黎屌
我買之前做左好耐資料搜集,戴左先覺得失望,所以先有怨氣。

如果賣左佢,可能換Rangeman,普通正方形G-SHOCK ,又或乾脆用Garmin 啲Smart 運動錶。
咩空隙?
sensor/按制有gap
其實只係錶殼同機芯唔100% fit位姐
有無人買左隻gmw5000 rose gold色
同埋整都係換外殻,係唔會對防水有影響架
又唔使拆機芯

有無巴打用緊?心大心細好想買
上網睇人介紹話麻麻地
睇你有咩要求
撳掣D反應係有d慢,stopwatch 無百分一秒,步數計,心跳都唔太準
電話Notification 基本上只係彈出黎嗰下會望下,唔會特登撳入去睇哂所有notification (因為要撳好多下先入到去notification mode)

但又有齊sensor又solar powered又有gshock toughness, 都無咩選擇
我見佢幾型仔就好吸引
但怕佢好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞