G Shock討論區(4)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
想問問各位Gw-5000
1. Screw back SS底出汗會好黐手?
2. 錶帶同5610比較係咪會向外啲?手幼會無咁貼?

Thanks
想問問各位Gw-5000
1. Screw back SS底出汗會好黐手?
2. 錶帶同5610比較係咪會向外啲?手幼會無咁貼?

Thanks
google 完啲實物相都好靚
我有買GG-B100, 買之前覺得好型,戴左都鍾意,但無想像中咁鍾意。太陽能版gg-1000仲大隻,會更唔舒服。

首先佢算大隻,會頂住手腕係唔舒服。特別係我戴去公園做運動,掌上壓時會按到制。

其二係條錶帶太硬,太唔舒服。特別係我買不列顛陸軍特別版,但個錶扣係鋼印有陸軍標誌,成日手擺枱面時扣到,又唔舒服又心痛,所以我換左膠錶扣。我去eBay Jaysandkay 突登訂左錶帶配件,希望換尼龍帶。未收到貨。

第三係佢個倒數計時器最少要一分鐘,而且無得連續倒數計時,通常做運動時連續幾set 動作好唔方便。反而我有隻廉價Casio 可以連續計時。

GG-B100 同GG-1000最大分別係GG-B100 多左個計步器,但個人覺得真係無用。太陽能唔駛換電,但貴3000幾,計算電池,用一世電都用唔到3000。係每兩年唔方便。

其他温度計、氣壓、指南針、測高、mission log,我估行山好有用,買黎行山就一流。但視乎你個人需要。

其實單單係Rangeman 同Mudman ,功能都同GG-1000一模一樣,一樣有太陽能,但價錢便宜一大截,又細好多,戴得舒服啲。我完全唔覺得Mudmaster 係升級版。
自己去試下仲好
反正呢d款好多鋪頭都有得試
不過唔知邊度有
運動錶幾四正喎
有冇同好
個post好靜 無乜生氣
近排新款麻麻地 係咁
呢隻其實有冇貓人血統
有d網會當佢係貓人其中一條後繼分支
平時d 限量/聯乘/周年
你地會係邊到訂?
六吋手戴唔戴到mudmaster
等緊隻白色analog蛙出
咩樣
靚啊
其實analog蛙都一樣係靚
但d人成日話蛙轉左做analog就唔係蛙
一定要digital先係蛙 好唔肯接受改變
各有所愛 無需評論

In Japan, the MTG-B2000PH-2AJR has a tax-included price of 143,000 JPY and will be released in May 2021. The MTG-B2000PH-2A was also announced for the Asia region. Based on the “JR” in the Japanese model name, this is a limited edition model.

https://www.g-central.com/g-shock-mtg-b2000ph-2a-blue-phoenix-with-rainbow-ip/
Frogman 唔好買指針錶,又大左、貴左、功能又弱左,完全係個downgrade 。為功能就買電子版。

都成萬蚊,如果為外表,都有更佳嘅選擇,不過就唔係G-SHOCK 啦
普通色唔洗一萬

同埋係6代蛙太勁做壞左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞