政府好關心市民私隱,睇《安心出行》就知

316 回覆
1362 Like 20 Dislike
用個啲係咪on9
有backdoor
你不如問下林鄭裝唔裝好
好多app 都會要求讀寫storage. 但係是否有必要呢?如果整個相機app 或者係合理地需要呢樣嘢。但只係想搵個地方暫時儲temp file 就不必要storage permission.

就算佢有合理理由要求storage permission, 咁你是否相信佢會唔會私下做多過app 聲稱既用速呢?例如scan 一次你既相,讀哂exif 資料,就知你過去去過邊度。。。
低度收集,建議再收集更多資料以提升用戶體驗
根本隻APP係要拎晒你所有個人資料, 包括行蹤, 仲要係24HRS 無休止咁拎
垃圾政府借D二監控市民
Push
同政府呼籲相反就啱
HKSE: 777
令政府安心
run at startup (boot 機就啟動,驚你唔記得開)
full network access
modify or delete the contents of your USB storage (幫你delete 不良檔案)
retrieve running apps (睇下你行緊乜嘢app)
到底有咩用

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teacapps.barcodescanner
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.entrolabs.apcovid19
人哋qr code或者其他武漢肺炎個app都唔會攞咁多權限啦
放心藍絲先會俾資料政府
嘩我屌,根本係監控app黎
監控軟件
藍絲狗記得裝啦
嘩屌
PlayMe都好似係呢間野搞

原來個底咁撚紅,而家先知

睇仲唔夠?
仲要搞部電話d嘢?

modify or delete the contents of your USB storage
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞