香港Staycation - 邊間香港酒店鬧/猛鬼

322 回覆
31 Like 44 Dislike
MURRAY?
我記得有個聽眾打上去話佢做裝修
有一次上荃灣一間酒店 有4 5十層樓 (即係如心) 啦 話後樓梯有個男人坐喺度
但係唔係人黎
後尾話之前有意外有人過左身 應該就係佢

我自己住都住過幾次 冇特別嘢
不過走廊係暗啲
房都暗 隔音差 冷氣嘈 好多塵 同keep得差
否則都冇乜嘢
發生左咩事覺得奶野?
路口左邊轉上去個間,唔知叫咩名
當年傳係女死者去警署叫女警(咁岩女警個幾日見到佢係報案室但唔報案就走去問佢咩事)先至搵番佢個頭
原來係怡東?
唔驚又點會有咁多鬼片驅魔片
唔係新酒店?
尖沙嘴軍裝巡邏隊女督察馮小燕曾經接獲市民報案,指案發單位傳出惡臭,馮小燕到場視察,期間曾跨過被棄於單位走廊藏著死者人頭的Hello Kitty洋娃娃,認為沒有可疑便離開單位,其後於2000年9月因感情問題在其住所燒炭身亡
傳媒係咁報,但當年傳個位市民其實係女死者,因為同傳媒講無理由話係死者黎通知,所以改左市民報案
以前美利樓出名猛
不過而家唔知,唔敢去
佢話驚再有人去探險,又再出事
九龍城舊啟德富豪酒店,廿幾樓嘅其中一層係跳咗一個房間號碼,上次爆房嗰陣冇留意,結果瞓瞓下覺有人找我背脊……但係一擰轉頭條女瞓到隻豬咁
嗰度啲朋友仔幫你執房
有清潔呀姐每星期執一次
有好多人都會月租酒店,其實同住樓差唔多
嗰個唐樓單位一直都空置咗好多年,因為每次裝修到一半工程判頭就劈炮唔撈
城門河果間
唔夠燈 ,而且我試過住尾房係真係凍到on9,明明冷氣set左25/26度,瞓瞓下都仲係透心涼個種凍

之後叫佢換房,屌你老味又係比尾房我
真。住過兩次
房入面嘅燈勁少 地下又用舊式嘅木板 整體感覺好暗
冷氣點較都係咁凍
不過冇奇怪野發生(除左d燈壞壞地)
都幾癲,香港人連做鬼都要夾硬逼自己講英文,搞到錯grammar
我又係近排住完無耐眼發炎,依架差唔多斷尾
識爆房一定係去呢間
燈係暗D 同埋冷氣係凍D
咁先正
可能仲正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞