車手獎一問

155 回覆
40 Like 0 Dislike
我本身無番工 我小朋友都有受傷攞左9日
2個計埋攞左52000
前面黃轉紅 我遲左少少落dup(我認我朝早未訓醒 判斷力唔夠,我可以衝埋的 但後面架van重奉我衝埋 諗住一齊衝) 停左唔夠一秒 即刻比佢隊埋嚟

比左律師搞 應該開始追索緊
老奉
咁睇其實都幾多
結果有5萬2 夠我捱4個月租
頂得一日得1日
知唔知咁樣要搞幾耐
同埋收到幾錢
佢係知名五毛嚟架
最快一年半 要耐都可以好耐2年 3年

我之前個fd 坐人地車比人隊 都係民事追2018月1年意外開始 最近呢2個月先收到錢

都有10幾萬嘅
係 你可以攞左個不論過失個援助基金 到你claim返嘅時候要比返政府
唔係 我無擺片上過youtube

Hiace 嚟
呢條片我睇過 同我差唔多

不過我個尾爛撚哂
保險 民事 一定要追
受傷補助:頭10日$769/日 11日打後 $320/日
生活補助:1-180日$470/日

自己計吓,到時一年半載後對家判左就搵律師claim佢,收到賠償要還番比社署,我唔知車手獎可唔可以分幾次claim,你直接打上去問,啲職員無乜野
呢單好似琴晚發生
架Audi 打死火燈重停左喺撞車個個位 重擺埋個危險牌喺前方 H1就郁左車去慢線

咁唔泊左架車喺對面 行番入去食飯
仲以為返中環工, 法律面前窮人__
你夠唔夠本錢同人玩先

宜家撞跛人一個仙都唔使陪
都預左搞好耐
最緊要係我交到租
我食可以食好少既
唔該師兄
唔想同藍絲一齊住
唔該哂師兄
刑事判佢錯既佢好難唔賠既
不過我見佢拎個援助基金都幾煩

好似要交好多文件 好似又要你工作d薪金證明,唔知你份地盤工係現金定戶口出糧啦
現金
不過我問左判頭佢可以幫我prove
咁快d去搞 去金鐘到搞 早d搞早d收錢

撞車真係一件好撚麻煩嘅事 由其是比人撞 有撚排搞

屌佢老母又要睇醫生 又要做物理治療

撞人果個都好d 交低5分 罰下錢 加下份保險 拍拍蘿柚走左去 等你條傻仔慢慢claim

自從比人撞完之後 真係慢慢揸算鳩數 比人食位果d都由佢 唔想再搞多次
想知詳情 即係未問撞你個個拎到錢可以問社署拎錢 到追到哂先還咁好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞