車手獎一問

155 回覆
40 Like 0 Dislike
小弟比tesla撞 total lost
未錄口供 黎緊會去錄
傷勢頗嚴重
暫時病假開左兩個月比我 但肯定會更多 因係我骨折行唔撚到
如果想apply車手獎 係點計 有冇人知

我見佢病假最多claim 180日 我暫時得2個月病假
情況係 我錄完口供 然後等佢批一筆錢先
然後我再攞病假後 再補充文件 再等佢批第二筆錢?
定還是我儲埋6個月病假再同佢claim?

利申骨折 返唔到工
做邊行?
地盤狗
記得claim埋你個人工,叫個律師搞,識得處理,想claim乜就claim乜
冇得claim 食自己啦
下世小心啲
你就係個teslun? Claim到你破產
你撞完3個月左右 社署會打比你 同你講點計錢 同埋叫你上去claim 之後你上完社署交完啲文件野等1/2個星期會收到第一筆錢先 之後180日 個假放完 再上去claim埋另外果一半錢
咁易claim個個都發啦傻仔
明白了
姐係我會收到2個月錢先
然後再收埋果4個月咁?
唔該巴打
不論過失

我係開唔到工喎師兄
佢衝讓線撞鳩我
你上去錄口供果時 要交埋form 你問啲狗 佢地會比你填 同埋口供一定要話唔追究
報左律師
係唔知要等幾耐
佢話民事就要等刑事完左先
對家老不就一定架喇

係唔知民事要搞幾耐姐
總之你有假紙 同共他工作證明文件就claim到 記得帶埋假紙去錄口供
我要追究民事喎
可以照claim左先
等出左保險先還返比社署咁?
冇乜儲錢
仲要比佢咁撞法
冇收入 又要交租
On9 你唔搞民事 先會claim得冇咁麻煩 如果搞 我就唔知你要幾耐
唔該師兄
係唔知點計條數姐
小弟差唔多每月2萬幾左右啦
好景有3萬
唔搞民事 你claim6個月 最後條數都有14萬左右 唔記得實數
搞民事問左律師
可能有70幾
腳骨折 仲有一堆痛

緊係claim民事啦 但我等錢用 冇工開交唔到租
唔on9 咪唔會比人claim 囉你日日都撞鳩人撞到番唔到工咩
問左律師
佢話可以照claim
最後賠左保險就還返比社署
聽佢係咁講

但車手獎點計錢 點樣claim佢就冇講
所以上黎問
果時我係坐朋友車撞到 所以唔知其他case 了 但你claim緊保險 都可以上左去社署先
唔該師兄
唉tesla都算
我行到佢讓線口突然衝出黎
咁就要睇下律師肯點幫你搞,民事大把野claim,精神索償一定要有啦,成部車total lost,骨折喎,求其都收返20-30萬
本身做地盤
骨折好返 又要物理治療
我預起碼一年返唔到工
同屋企藍絲斷絕左關係
搬左出去食
月租萬一
儲得3雞野 捱唔到幾耐 唉
靠個車手獎黎交租
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞