【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯IV

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
玩得drum machine就從來冇諗過會識打真鼓
雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

想學古典定彈返indie嘢

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

玩音樂唔使諗咁多 我成日都拿住支bass鳩作歌自high下

次次作都唔係路
雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

次次作都唔係路

彈啲簡單嘢就得
難啲都即興唔到出嚟
雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

Hip hop友,買支唱K神器咪算囉
雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

次次作都唔係路

彈啲簡單嘢就得
難啲都即興唔到出嚟

好羨慕啲jazz可以即興彈啲咁難嘅出嚟
雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

人肉beatbox算啦
有無人有聽Totorro
佢地啱啱去完大陸tour, 都唔肯去香港

遲啲可能好多show都要返大陸睇

dygl本身想搞香港站,啱啱都取消咗

Book唔到場
PWR BTTM
PWR BTTM

有冇巴打聽過

唔係爆單咁嘅嘢我都未聽過呢隊band, 佢地應該係咁先, label/distributor 都放棄咗佢地隻新碟, tour又cancel
PWR BTTM

有冇巴打聽過

唔係爆單咁嘅嘢我都未聽過呢隊band, 佢地應該係咁先, label/distributor 都放棄咗佢地隻新碟, tour又cancel

衰性侵 係咁先應該可以
PWR BTTM

有冇巴打聽過

衰性侵 係咁先應該可以

早一兩年michael gira (swans) 都俾人爆性侵, 單嘢唔知最後點
五日後去睇oliver sims跳鳩舞 , 今晚聽哂佢

雖然我都想學打鼓
我仲想學彈琴

冇諗過
純粹想試下玩音樂個感覺

人肉beatbox算啦

摺友對beatboxing冇性趣

陣間睇下搶唔搶到The National飛
好心急

好心急

邊道出show?

好心急

你係國際牌, 自己人, 實買到

好心急

邊道出show?

歐美
諗瞓前催眠:

Late Night Tales 系列: Nils Frahm

https://open.spotify.com/album/6u86VlL9Xhy4DJog22C28x

好心急

你係國際牌, 自己人, 實買到

驚架
真係好想睇
平時J開FlyLo、Kendrick、Frank Ocean呢type黑人嘢
The National零零舍舍係另一個星球嘅嘢
Out Hub - Street Dad

Dance/ Electronica/ Funky

應該喺Kranky旗下最流麗、玩味重、最跳脫嘅樂隊,除非唔喺

https://open.spotify.com/album/5gTNCCQxczn9HVnC6DNMrr

其實佢哋收咗皮之後,出現咗嘅有!!! (Warp Records) LCD Soundsystem....
Out Hub - Street Dad

Dance/ Electronica/ Funky

應該喺Kranky旗下最流麗、玩味重、最跳脫嘅樂隊,除非唔喺

https://open.spotify.com/album/5gTNCCQxczn9HVnC6DNMrr

其實佢哋收咗皮之後,出現咗嘅有!!! (Warp Records) LCD Soundsystem....

Out Hud

the xx
九月去睇國際牌
九月去睇國際牌

冰度牙
九月去睇國際牌

冰度牙

倫敦
九月去睇國際牌

冰度牙

倫敦

有錢仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞