Apple再曝新專利 Wi-Fi無線充電技術研製成功

86 回覆
10 Like 1 Dislike
成日覺得有班人出黎話危險 有問題 好搞笑
人地apple 應該唔會諗唔到掛

無線傳送能量係一件危險ge 事黎

搭飛機都極度危險
用得就唔好怕
其實就咁睇………
呢個理論好早已經有人講
但轉換功率唔理想同安全性問題
………
舊野當新野申請專利再降功率又可以發一筆。。。

果間公司同apple合作緊
成日覺得有班人出黎話危險 有問題 好搞笑
人地apple 應該唔會諗唔到掛

無線傳送能量係一件危險ge 事黎

到而家都有人話wifi對人體有害添
到左今時今日 仍然覺得無線充電真係好神奇

Tesla 愛迪生
認真,就算有我都係覺得用於輔助佢之前爆出黎果個Near field wireless charging

到時差大埋對波都仲得
到時可以無線偷電
Tesla成百年前已經做到類似既野

到時差大埋對波都仲得

seed?

佢根本都做唔到, 只係高登仔吹大左姐, 佢其實除左交流電之外, 無野成功過, 週圍同有錢佬作古仔乞funding, 但都係唔成功, 只係過左百年後上左神檯

到時差大埋對波都仲得

seed?

到時差大埋對波都仲得

seed?

到時差大埋對波都仲得

seed?

10後?

到時差大埋對波都仲得

seed?

10後?

會爆嫁wor

到時差大埋對波都仲得

seed?

10後?

會爆嫁wor

其實微波爐同WiFi都係2.4GHz,只不過微波爐功率大好多
所以靠增強微波功率嚟傳送能量係有危險性
而本身電能轉光能轉返電能嘅efficiency好細,所以做到同樣嘅差電速度係要徒多好幾倍電

唔知Apple 個無線充電個wave幾amplitude

仲有microwave 唔係最多遇水加熱啫咩,仲會有咩危險性??

遇水加熱仲唔夠危險?

話無事諗吓隻手入微波爐叮會發生咩事

大佬呀 邊有微波爐咁大amplitude 呀

不過有另一個問題就係 如果好多個無線充電器放埋一齊就有可能出事,真係做到加熱效果

係冇微波爐咁大,但係有十分一power都已經唔可以話安全
宜家好似係講緊用大氣電波無定向充電,要差到10W既話個power source要好撚大架

邊有可能咁大

屌..講又唔聽..宜家信者得救?
到時可以無線偷電

要密碼

佢根本都做唔到, 只係高登仔吹大左姐, 佢其實除左交流電之外, 無野成功過, 週圍同有錢佬作古仔乞funding, 但都係唔成功, 只係過左百年後上左神檯

咪on9 佢死左之後全部筆記俾fbi拎走晒

到時差大埋對波都仲得

seed?

10後?

會爆嫁wor

咁都有得笑

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞