五毛峰擁而出屌立場新聞

314 回覆
850 Like 199 Dislike
要改善依到分化或者風向
我覺得更加重要嘅係要人思考
人哋講嘅野係離譜或者不可理解嘅
你就諗多步諗下人哋點解要咁講

例如機構嘅 咪睇多啲睇下佢咩運作模式
例如用戶嘅 咪起下底搵下佢講過啲乜嘢
例如社評嘅 咪睇下條友一直以黎發表過乜

基本上係有跡可尋
再諗下自己駁佢嘅 覆佢嘅會改變到佢諗法
定係幫緊佢地帶起熱度
支持佢嘅 諗下點解自己會支持
佢講嘅野係啱聽定係真嘅

咁樣先可以避免到資訊戰中共嘅入侵

我簡單啲黎講
用腦上時事台
終於有人講人話
agger
same
不如你戒咗課金=抗爭呢啲鳩concept先
好似上面小粉紅個套
有咩野就成堆湧出來
淨係講啲NMSL/DLLM 之類無內容GEI 說話
又多又密
覆佢講第二啲諗法就又以你中心引起罵戰
我都認同無可能咁簡單分化到所有人
但可能令正常/ 有建設性的聲音出唔到來
搞到大家都無癮講野

好似你話咁
班友等失業喇
cctai不意外
最撚憎同xxx無分別呢句
先唔講要有分別黎做咩
就咁捉住其中一個point就話同人無分別都幾好笑
立場抵屌wor
一直以黎既野你又當睇唔到?
而家人地屌立場你又全部話晒人地係5毛
咁無得講架wor 我明係有5毛
但立場真係成日出d新聞都係有立場
之前立場話唔夠錢要run 我都有課
點知又唔見data,出d新聞又鬼鬼地
我先至停一停諗一諗 至少我唔會睇囉
但亦唔代表我要睇其他media
係叫啲人諗多一步先
過濾左啲垃圾留言/主題先再討論
果個post簡直群毛亂舞
推呢個
真 大原則之下各有各做先係對同路人應有既心態 班連登仔好心就讀多陣書先唔好以為聽左一邊講就一定係岩哂一定要每個人都跟佢咁做 咁樣咪同當年泛民一撚樣
係啱聽就盲撐
唔啱聽就盲反

不過依個唔關連登仔事
係人類本身就係咁
所有國家都係
係要有思考過嘅人先可以做到和而不同
下,佢地係抵比人屌啦。
日撚日幫同中共勾結嘅人洗白。
咪盲撐啦。
究竟呢啲廢文仲要有幾多垃圾連登仔和應?
就算立場話自己報導真實一面,但多次影示威者大頭呢樣嘢我自己就好反感。雖然話好嘅媒體應該持平,但喺自己角度同心態點都想保護同路人。話我自撚私都好,話我淨係想聽自己想聽嘅嘢都好,立場真係DLLM不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞