[Hulu高質新劇]《The Handmaid's Tale》討論區

77 回覆
8 Like 1 Dislike
第4集無頭3集咁正
Donnie 佢係個變態佬定真心想幫佢
點會係地鐵到分開咁遠 問問題都可以行近啲姐
抵啦 連take care of my wife呢句班女權撚都要屌
物極必反

但果段對話又真係幾值得討論
雖然最尾都係要男人護送失左霸氣

如果係平時講 我都會覺得佢咁都屌好誇
但係個個情況 佢老公咁講咪即係認同啲政策 june啲錢無晒又無咗份工佢一句會take care就算 當然佢未必咁諗 但佢嘅第一反應會令人誤會
佢就咁屌吓都算物極必反咁套劇入面其他情況算咩

明白佢老公出發點係想保護自己老婆
但問題係面對個咁既環境,唔可以就咁protector上身話因為佢係女人就理應需要保護,而係應該一齊fight for件事平等返
第4集無頭3集咁正

如果ep4仲係咁好睇反而有啲驚 要回落少少先正常
我覺得佢純粹係趁火打劫既變態佬,但無可否認佢呢招幾醒,表面上好似幫到人咁,但其實年中屌唔少handmaid
果幕其實好撚恐怖 提議不如等佢幫手搞大你個肚,但你仲要同佢講返: 唔使喇唔該

地鐵果度我都覺得佢地on9,如果一齊行過去問路根本可以兩個都上到車
但有人話佢地第一次行出街太驚青,冇諗過一個handmaid單獨企係度其實係會引人注目
呢幕都係忍唔住睇到眼濕左少少
同埋呢part個breakdown又係

Emily仲會唔會出返場

第4集無頭3集咁正

個醫生喺邊套電影劇出現過叫Donnie? 個名好熟但記唔起
第4集無頭3集咁正

個醫生喺邊套電影劇出現過叫Donnie? 個名好熟但記唔起

orphan black
Push
Push

竟然有人
Push

竟然有人

岩岩睇到第5集

想問故事世界係咪得美國變成咁?
點解係由班教徒掌權?/突然咁多人咁神心?

另外係咪一季就講完個故事?
Push

竟然有人

岩岩睇到第5集

我冇睇過書,但劇之後可能會再解釋多啲
但下面條link都有講下
http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Republic_of_Gilead

未完呀,有第2季
有可能會再繼續拍多幾季
宜家先睇ep5
Push

竟然有人

岩岩睇到第5集

http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Republic_of_Gilead

未完呀,有第2季
有可能會再繼續拍多幾季

女主角睇睇下都幾順眼

Mrs.waterford 幾靚女
有d似hotel babylon個manager
Push

竟然有人

岩岩睇到第5集

未完呀,有第2季
有可能會再繼續拍多幾季

女主角睇睇下都幾順眼

Mrs.waterford 幾靚女
有d似hotel babylon個manager

Mrs Waterford係當年Chuck女主
sem break終於有時間
加入睇The Handmaid's Tale
sem break終於有時間
加入睇The Handmaid's Tale

終於睇左ep 6
Mrs Waterford抵死 自食其果
比人串到應一應
呢套野 想完左season 一次個睇 好dark
呢套野 想完左season 一次個睇 好dark

Season 1完左啦
原作本書係80年代 講oppress好前衛
套劇好震撼
套劇好震撼

因為好迫真 好似隨時都會發生 權力要自己保護同爭取
出咗第二季 依然好高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞