[Hulu高質新劇]《The Handmaid's Tale》討論區

77 回覆
8 Like 1 Dislike
Lam

blessed be the fruit

may the lord open

Praise be

睇完第二集,靚女變咗做黑妹
啲set同拍攝手法靚到呢

The Handmaids Tale is returning for Season 2, but it has plans to continue for years
http://www.indiewire.com/2017/05/handmaids-tale-season-2-hulu-1201811926/

大把潛力拍多幾季 即刻變Hulu長期飯票
有冇露點
有冇露點

著晒衫攪嘢
明明一樣都係原著小說勁出名
但american gods就有人睇,反而呢套拍得咁好咁高質竟然咁少人睇
但american gods就有人睇,反而呢套拍得咁好咁高質竟然咁少人睇

american gods不了, too heavy

handmaids tale唔係heavy啲咩?
但american gods抽象啲,我覺得handmaids tale直接得黎又夠吸引,鬥拍得靚既話都唔會輸比american gods
演技更加
係咪因為題材問題所以少男人睇
雖然呢套真係人間慘劇但真係好撚好睇喎

但american gods抽象啲,我覺得handmaids tale直接得黎又夠吸引,鬥拍得靚既話都唔會輸比american gods
演技更加

AG打打殺殺多血,再加神話背景,男人梗啱睇

演技更加

好似上面巴打講個d斷手斷腳d血飛黎飛去咁
可能睇呢套心理壓力太大

演技更加

AG打打殺殺多血,再加神話背景,男人梗啱睇

AG S1好似講多過打,唔好比EP1呃左

演技更加

好似上面巴打講個d斷手斷腳d血飛黎飛去咁
可能睇呢套心理壓力太大

有啲男人睇handmaids tale應該會開心+興奮
女人睇就驚到震+血壓上升
呢套中文字幕出得好快 聽日睇
今晚冇時間
今晚冇時間

人人 我仲覺得好慢tim
等唔切睇左英字
抵啦 連take care of my wife呢句班女權撚都要屌
物極必反
今晚冇時間

人人 我仲覺得好慢tim
等唔切睇左英字

呢套我冇睇人人,FIX字幕當日夜晚就有
抵啦 連take care of my wife呢句班女權撚都要屌
物極必反

但果段對話又真係幾值得討論
雖然最尾都係要男人護送失左霸氣
ep4出左都冇人討論
Nolite te bastardes carborundum, bitches
難得地熱血同窩心既end
同埋睇完呢集想講返句
屌你老母Serena Joy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
物極必反

但果段對話又真係幾值得討論
雖然最尾都係要男人護送失左霸氣

如果係平時講 我都會覺得佢咁都屌好誇
但係個個情況 佢老公咁講咪即係認同啲政策 june啲錢無晒又無咗份工佢一句會take care就算 當然佢未必咁諗 但佢嘅第一反應會令人誤會
佢就咁屌吓都算物極必反咁套劇入面其他情況算咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞