有冇沙駕考車既巴絲

1001 回覆
3 Like 33 Dislike
有冇聽過邊個呀sir伏或者邊個呀sir好?
同埋咩時段路試最好?
出去補鐘啦,入面邊個教唔重要。
出面補鐘都好難夾到同一個師傅
因為佢地實在太多客
不過我又咁諗,跟親一個新師傅都會有唔同野教到比我,始終每個人著重既野唔同

之前有巴打分享佢駕院個師傅無咩好,係帶佢比錢最快手
咁樣諗其實我個師傅都算好了,路試四條路線都有番tips比我~
雖然我成日都覺得佢睇我渣車忟到想一拳車埋黎咁濟
有冇人跟過姓許既師傅?
你考咩車
自私
巴打是咪係好多地方問過
我係好多永見到有人問呢位許姓導師
你都冇得揀路試時段架啦
跟本邊個教唔緊要
出面補鐘志在練習
學車兩野就識,洗鬼人教
係呀 我見冇人答我
點會冇
乜而家進化到有得任揀?
以前最多兩三個slot俾你
沙駕一take pass
我諗師傅哩啲真係人夾人 我駕院師傅都ok嘅
臨考嗰陣我去附近一間綠色門面嘅私院補鐘 total兩日
個師傅好撚型咁戴曬黑超坐就坐到商務機位咁全程都好安靜...
揸揸吓發現隔離有啲鼻鼾聲屌佢老母我即刻產咗佢架車上駁叫醒佢 俾佢鬧咗一輪 隔一陣間又瞓番
自此覺得出面啲師傅好恐怖
真心要出去補鐘先熟. 起碼補十堂
沙駕有個師傅姓關教得幾好 feel都佢真係用心教
利申 多石1 take
方 sir 1take 棍 van
自己諗啦 費時比太多人知
咩路線?幾點
你?
係咪冇人跟過許sir
唔通好伏?
唔係呀,之前見其他地方有人答呢個問題,不過就唔知問果個是咪樓豬
不過佢地答果陣話果個師傅好後生,所以都唔知是咪講緊同樓主問緊果個導師是咪同一個人

導師呢家野都真係人夾人架咋,
睇下佢識唔識用你最易吸收個方法教你,
同埋駕院既堂都真係唔夠,
所以我都同意起碼都要出去補下鐘
至少我反應慢人幾拍,d師教完我要番去諗下,下次先改到
學車易?
是, 棍van考左兩次先pass..
第一次無補過堂, 感覺唔係好熟, 信心唔大, FAIL 左
第二次沙駕d 堂+出面補鐘唔記得8堂定10堂, 熟手左好多, 有返d 信心, 最後pass 左
我覺得個考牌官某程度會睇你練得熟唔熟, 我第二次係熟到個考牌官講完頭幾個指示, 就問我識唔識之後點行.

我個朋友都係沙駕, 第一次就出去補10堂, 棍van一take pass. 好後悔無好似佢咁第一次就出去補
棍波河畔一take pass輕鬆
只係聽聞姓莫係伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞