[窮撚]想學人買床褥,3000内有咩選擇

146 回覆
8 Like 3 Dislike
上年買左emmas消委會推介果張tencel careback deluxe
大家千其唔好買
垃圾到仆街訓唔夠一年凹撚晒 其實半年都開始打柴
張床都反過兩次上下前後咁反都係咁
上年十月買左3100左右
大家都係消委會推介 都係大陸製 海馬真係好好多
我條仔我老豆老母同埋我呀哥上年3月半價一次過買左三張海馬牌彈簧床褥 1650到2000左右 到而家都好地地仲係好舒服
果陣十月到我買果陣海馬冇減價同emmas差唔多價 emmas牌子睇落又好似好d 咁就仆街啦

言歸正傳

窮撚床褥真係選擇好少 3000内仲有咩選擇

-海馬牌
而家都2600幾 門市又冇放hktvmall果幾款出黎 早兩日去皇室堡睇 個店員串柒柒咁話“你係到試都冇用嫁 之前有客試完然上網買 罵我地個硬度唔同嘅” 感覺唔想理我地咁 而且門市唔係放得兩三款彈簧床褥 都唔太岩feel

-napnice
佢有medium同slim兩款都叫岩我budget
荔枝角有showroom可以試

-hush home
6吋果款折左2500 雖然減1000個優惠今日完 唔知之後會有咩優惠 上環有showroom

-noa
折左2700 過兩日優惠都完 觀塘有showroom

-ikea
聽講唔太襟 而且size唔岩我唔想鋸短佢

上面三間網店都未去睇 有車都唔知可唔可以一日睇晒有冇用家試過?襟唔襟用?cs會唔會好閪?又有冇其他高見?最好唔係藍店啦
幫推
黎緊都要買
napnice
承托力高但唔會太硬
重點係黃
3000左右去宜家試下
一田 / Aeon 減價先買,千多二千蚊。

訓都咁上下就換過張,唔使心痛
樓主你幾重?
唔同重量既人瞓嘅床褥都唔同(好似係)
我瞓緊八吋厚classic嗰隻
瞓左個幾月,暫時感覺良好
我54kg 計埋隻貓都係59kg
側訓多
睇到hktv mall都好多款但係去到門市都可能未必有得試
今日先去完太子嗰間咋成間舖得一款係彈簧床褥屌佢老母
120lbs 加隻貓
如果扑野用有咩推薦 避震最好有番咁上下
買愛皇健,訓左幾年無反都仲好好
你張 emmas 有彈簧?
napnice 係全海棉,樓主要諗諗自己大唔大汗,棉就吸熱少少,半夜易出汗就難搞少少
100 日試用果 d 試咗先啦
金美夢
sealy啦 好多貴酒店用佢
睇緊sinomax napnice 海馬
放上格床 擺唔得厚
消委會係推介呢張嫁 我跟隊買啫 所以我冇比人呃 係on9左啫
我兩三年前都係買左emmas. 7千蚊好似。

而家都仲ok wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞