今晚屋企要迎接兩隻小生命。

68 回覆
92 Like 8 Dislike
女友希望我可以長命過佢,唔係既話怕會接受唔到,我希望可以,因為唔明點解女人真係長命過男人。
ok 既,同佢食過餐飯,亦去過佢屋企睇,佢比我睇返好多佢爸媽細個既相,第一胎生左四隻,佢 keep 左一隻,其餘佢爸媽同家姐認頭,你話佢地受緊苦我就唔多覺,至少佢地會同我分享幼貓應該點照顧,邊隻糧靠得住,住緊既生活環境比起我屋企更加舒適,一間 house 兩人住三隻貓加隻法虎同 teddy 仔,似乎而家養貓除左領養之外其它途徑都好負面。
分左手返嚟睇返就會覺得自己有幾搞笑
而家三個月大,打完第二針同杜完蟲冇耐,可以放監出廳玩,兩兄弟 d 精力好似無窮無盡咁,你捉完我我又追你通屋跑,完全唔怕我兩隻狗,米色細路體質有點弱,同佢哥哥比就細粒左 d,同埋經常痾軟便,而家比緊益生菌佢食,呢一兩次 d 便開始靚返。

如果兩兄弟相處左一定時間而拆散佢地其實都幾慘,好興幸可以兩兄弟一齊接返黎,因為我發覺灰色哥哥真係好照顧佢細佬,細佬一驚佢就會企向佢前面。
第3張係到睇youtube 好可愛
ok 啦,女友同老婆睇你點去定義,唔同既係女友會分手老婆會離婚,最緊要係你覺得你會有呢個機會己經足夠。
真係自家貓生b多咗讓俾人其實冇咩問題
同埋各人有各有喜好
領養當然好值得respect
不過咸魚青菜各有支持者

亦有有心breeder 將貓打理得好好
俾貓貓養尊處優
1-2年先一胎又有
生一胎後就絕育隻貓亦有

支持樓主
屋企有位養真好
兩隻小伴既避難所,每次出廳兩隻狗都好鍾意追住招呼佢地,每次都要跳上貓架先甩難。

第四張忌廉仔好似想拉呀哥上去咁, 超得意
樓主貼多d
撐樓主, 自己有睇到breeder 好疼貓,唔係隨便繁殖同買賣就ok
應該係細佬出緊連環拳抦佢哥哥,兩個向貓架度玩得好癲。

間屋好大,養埋我okay嗎,識自己去廁所
領養機構 其實難聽d講係企係道德高地幫貓狗搵頭好人家嫁出去咁

好聽就想搵有心人去養....

話你ok 最後隻貓唔係跟你 又要再簡 又未必岩
剩係屋企窗同露台係尼龍蚊網就己經一野 ban 話我呢度唔適宜養貓,原教旨主義色彩到暈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞