中大討論區第十回之廢青 / intern / grad job

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
聽日考九半
我仲打緊機

dse個排咪又係日日打 ez la
聽日考九半
我仲打緊機

我地兩個level
邊有得比
聽日考九半
我仲打緊機

啲人呃鳩我過入u唔使讀書 而家就半年一個dse
利申唔過三
我成日覺得ez= ezreal
聽日考九半
我仲打緊機

利申唔過三

加油啦Ching
聽日考九半
我仲打緊機

利申唔過三

其實又冇咁誇張嘅
大學內容係多好多 但係好多時望一望知下就ok
明白啲基本application就冇問題 最少我地係咁
但係DSE要求理解活用 相對上比較深層次 (當然同AL仲係好有距離)
聽日考九半
我仲打緊機

利申唔過三

其實又冇咁誇張嘅
但係DSE要求理解活用 相對上比較深層次 (當然同AL仲係好有距離)

dse淺好多喎
我讀左兩年半物理 訓足咁多堂都仲有星 大學我走一個禮拜已經係追唔到
聽日考九半
我仲打緊機

利申唔過三

其實又冇咁誇張嘅

dse淺好多喎
我讀左兩年半物理 訓足咁多堂都仲有星 大學我走一個禮拜已經係追唔到

我地dpt垃圾
最後一個暑假 之後就要等到退休
如何扮石像 每天堅拒悲傷

寧願單打獨鬥

寧願單打獨鬥

最後一個暑假 之後就要等到退休

不過搵工其實都係睇past experience為主
做過一份ok既公司 唔洗多
Gpa正正常常
自問profile同最top既比絕對不值一提
今年都收到6-7間ibank interview
上年乜都無先難搵

未搵到既加油

ibank

我上年呢個時候都經歷過send cold email搵工
所以呢個世界有希望架

你final yr?

下年先係
仲要博return offer呀呢個summer

應該係師兄 我今年都無offer

寧願單打獨鬥

我苦笑
不過搵工其實都係睇past experience為主
做過一份ok既公司 唔洗多
Gpa正正常常
自問profile同最top既比絕對不值一提
今年都收到6-7間ibank interview
上年乜都無先難搵

未搵到既加油

ibank

我上年呢個時候都經歷過send cold email搵工
所以呢個世界有希望架

你final yr?

下年先係
仲要博return offer呀呢個summer

應該係師兄 我今年都無offer

繼續報 仲有公司出緊

寧願單打獨鬥

我苦笑

靠你這好友
grad左想外國做

Silicon Valley
ee仔
grad左想外國做

ee仔

grad左想外國做

ee仔

聽日考九半
我仲打緊機

利申唔過三

其實又冇咁誇張嘅

dse淺好多喎

我地dpt垃圾

一係open book一係番炒
grad左想外國做

ee仔

Jupas揀engine時嘅夢想
grad左想外國做

ee仔

Jupas揀engine時嘅夢想

grad左想外國做

ee仔

same
成班偽毒一到星期日晚就出哂去玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞