Tone Online Music Festival 2:大家有興趣了解支持本土音樂嗎?

1001 回覆
225 Like 3 Dislike
好多香港人而家都有既定印象就係本地低質/冇必要課金反正有其他"途徑"睇翻/both
所以"主流"藝人嚟講我真係好欣賞劉俊謙 佢肯承認同指出個問題同落力去改變個環境
就嚟突破1000人課金
影視方面我都幾欣賞佢同埋小野
講返音樂,其實教育都好關事嘅
人哋政府又肯推動同宣傳
你見蔡英文肯同台灣metal band玩就知差幾遠
咁事實的確係歡樂滿indied show停鬼哂好多人飯都無得人食
係香港人先鍾意踩自己人
有乜嘢都雞蛋裏挑骨頭捽撚死自己人
更加唔好講乜撚嘢民族意識
乜嘢我真係好撚鍾意香港, 噁心到仆街
19年前去旅行有幾多個國籍會寫香港
已經一課再課
小野我都好欣賞
其實不論歌影視都離唔開政府嘅幫助 你講嘅台灣 遠啲嘅韓國都離唔開政府嘅支持 但當政府擺明靠唔住嘅時候 唯有本地人自己支持先有機會可以壯大呢啲文化產業 唔通下下要外國呢啲唔同文化背景嘅調轉嚟支持你嘅文化咩
今次內容比起上次豐富好多
不過今次直播甩碌好多要檢討下
雖然我都係呢一兩年先留意本地indie 不過我好似咁多年去旅行都係寫香港
講翻民族意識 咁呢一方面香港素來都被陪育成咁嘅功利主義者 喺兩任殖民主手中香港都只係生財工具 但係不嬲差又唔代表之後冇變好嘅機會(啲死廢老就由鳩佢) 雖然香港而家同可見嘅未來係最壞嘅時代 但未償唔係一個重新陪育香港本土內群意識嘅一個好時機
認同 真係好撚噁心
D撚樣根本唔支持任何香港文化
乜撚野都屌 痴撚線
我一直好同意happy kongner嘅目標係一個地方冇文化係維持唔到落去

比你去外國建立新香港又點,都冇文化傳承點維持落去

不過我唔睇好政府會幫手建立香港文化,廢事建立香港人共同意識
終於睇到小紅帽啦
好嘢嚟
HK$ 391,744
已認繳 (總目標 HK$ 500,000 )
名支持者

最尾都係撻Q
算係咁
我開Post個陣心諗有一半當贏
係日本食嘢撞過Vocal Takuya
我14年咁上下fb問過佢哋邊度有得賣
無覆到我 跟住有日喺沙田cdwarehouse 買到
由3點睇到完場
好感動又好悲哀
咁好既製作竟然連50萬都上唔到, 唉..
無咗Keyboard 編曲已經爭咁啲
而家三人狀態玩重型嘢都唔知點玩
點搵
亂撚到仆街
呢個數係淨tickcats個數定包埋fps同銀行過數?
其實Jasper照舊有幫手嘅,浪客行有幫手出show照出

但我覺得5變3之後真係欠缺咗d嘢。 support個兩個真係好替工feel,你出show都好似唔多投入都唔講真係創作方面。

阿史阿mo可唔可以返返嚟。
cdwarehouse其實每間都有一格放indie嘢,算好好。我好sure Maniac ep 同 album都曾經有得賣。
原來個Post就嚟推爆
幫你轉達左俾佢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞