光時官方回應

947 回覆
121 Like 384 Dislike
留名睇批鬥
姐係request 10萬人工係真啦
乜都要做咁
不如講有咩唔駛你做
現時由P主力負責管理嘅部門包括:Logistics, Sourcing, IT, Finance ,而至於點解會有$100,000人工呢個數,開過公司嘅人就會明白,而實際P係無$100,000人工。

全文重點
解釋即係掩飾
發展黃色經濟圈,唔係慈善圈。付出收回人工作回報有乜問題??

點解經營上軌道後依然要無償工作,購買與否顧客自己會决定。一間公司.無可能長期靠義工經營
[分享喜悅]屎家軍細b睇場既紅資cga又呃人錢
https://lih.kg/2254122
而P係當中負責IT、set up網店,亦負責同當時創始成員決定所有細節。

講得咁好聽啊,夠唔夠膽講下實際有D咩貢獻
當時差唔多8月先組齊人,佢一開始重話想起自己網站,想要兩個禮拜後可以上架
後來畀人屌先試唔同罐頭solution, 最後差唔多9月中先決定好用shopify
而成個shopify account setup, store front 改template 加page, set config全部都係IT team自己搞
product係sourcing team整理好晒 落街去人地鋪頭影相 再過比IT team bulk import,
連sourcing team用個系統都係佢地自己去shopify plugin到搵黎試
logistic用個系統係間local logistic IT公司整既 integrate落shopify plugin.
請問有邊樣野係P有份參與啊屌你老母
日撚日走入IT team個group問 "我想xxxxx 做唔做到?"就當係負責左IT啊

重未計開店冇耐 搶撚埋root acount改password, suspend sourcing team account, revoke it team account D permission. 激走晒全條IT team 同 finance, 後來又搞散sourcing team

睇到最後重好笑
下至用咩紙箱,P都係出心出力

趁B走左 連個紙箱功勞都想搶走
D紙箱都係B負責 由揀幾多層夾心 紙箱淨重(計運費) 夠唔夠力裝日用品 到去拎sample 試pack野 都係B一手一腳搞 而家變到咩都係佢做晒
但光時發起人7月先開tg gp
旁邊花生友睇完感覺:避重就輕
成段嘢都講唔到重點

大家最想佢回應嘅佢用兩句帶走咗
我都唔明 我無開過 但我識好多人有開
如果話係會計問題
咁唔一定要出比你 出比其他人都得
點證明你事實上無出十萬人工 定出九萬九就唔算十萬呀
係唔係指做得老闆梗係有咁刻薄得咁刻薄, 我唔賺盡唔通益你?
用一個人頭黎代其他人出現金糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞