[19才子] 川普其「醜聞」指數,與拜登父子不相稱

32 回覆
49 Like 0 Dislike
紐約郵報透露拜登父子私通中烏的財色醜聞,輪到紐約時報爆料總統川普在中國的銀行有戶口,並曾經依法向中國交稅。

但川普當選之前是商人,確實曾經與中國洽談生意,在中國有戶口並交足稅項,不足為奇,對美國國家安全並無威脅。

因為如果川普有把柄,任內就不會向中國大加關稅、威脅與中國市場脫鈎、並委派國務卿龐貝奧訪問各國,對中國務求圍堵和封鎖。相反拜登對中政策一直保持曖昧。

一個美國總統或副總統,有沒有受到外國勢力的敲詐,端看其在當權時對這一兩個外國的政策,是有利還是不利。

紐約時報爆出的「內幕」,顯示川普其「醜聞」指數,與拜登父子不相稱。

下面自己禁link 睇

https://www.facebook.com/tokit.channel/photos/a.533448593394335/4510916562314165/
最好笑係佢係中國做生意交稅都當黑材料講

叫紐約時報去中國開分公司 之後唔撚交稅比中共睇下會點
19同燒山個距離出晒嚟
燒山勁驚炒粉唔敢落注
(不過為咗呢個世界唔落都好
生意佬利益同政治利益係兩樣嘢,前者你最多話佢唔老實,後者叫以權謀私
咁呢個唔係距離
係考慮
燈力越大 責任越大
聽都知佢想邊個做啦,所以真係唔講好過
其實爆料件支那雞selina wang係咪自己唔撚交稅先覺得外國人賺外國錢響外國開銀行戶口交稅係一件不可思議既事
其實有點可笑
民主黨氣急敗壞諗住挖對家醜聞出嚟轉移視線
點知挖極都係得幾年前有個中國銀行戶口
佢想還想
但你睇得出佢係冇信心
我覺得佢地出哂奶力
諗起拜登打拳圖
你睇下Twitter啲美國人
如獲至寶咁
果班左癌幾時先收皮
真心痴線
nyt 自己又有冇中國銀行戶口?
如果有,又冇disclose,咁係咪就賣國?
on99
民主黨人逐個查邊個有啦
賄賂拜登兩父子都唔夠
一路幫開香港既澳洲手足Drew Pavlou眾籌緊,請大家幫手
https://www.gofundme.com/f/drew-pavlou-uq-fighting-fund

各位香港人,即將來臨嘅美國大選將會決定我哋嘅命運。

當全球進入新冷戰狀態,中國共產黨意圖操控國際局勢,滲透美國總統選舉。香港人絕對不能容許親中美國總統上台。當美國總統與中共利益輸送, 對全世界、對香港人都敲下絕望定音鎚。

大是大非面前,香港人唔可以為了唔得失任何一方,而放棄政治理念。我哋亦唔能夠無視共和黨政府以往為香港人嘅付出及對中共嘅制裁。

拜登早已表明上台後將取消中國關稅,重回親中的世衞,重拾以往與中國的建交方式。如此一來,當拜登當選,中共定會重新回血,光復香港將變成遙不可及嘅夢想。而民主黨參選後便亦沒有再提及香港。

香港人需要共和黨的強硬美國政府。共和黨政府幫助受中國共產黨殘害既人,通過左《2020維吾爾人權政策法案》、《香港人權民主法案》、《香港自治法案》。

我們需要敢作敢為既共和黨政府團隊包括Mike Pence 及 Mike Pompeo繼續針對中共對世界的破壞,在不同範疇中協助世界步向民主。為咗見到光復香港,我哋一齊發聲,令美國人知道香港及世界的民主都需要共和黨政府。

-----------------------------------------------------------------------

[如何參與 #HKforTrump]

我們希望大家拍攝影片並在片中說出你們支持Trump的理由,可使用中文或英文,我們最後會加上字幕。拍片時,亦可以舉起支持Trump既標語,可選擇露樣或蒙面。

完成後,各位可將影片傳送至
hkfortrump@gmail.com

或Telegram :
https://t.me/HKforTrump

大家亦可以自己放上social media再標記 #hkfortrump

如果大家諗唔到講咩,以下係參考對白:

Thank President Trump for supporting Hong Kong

2020 Vote Trump!

Freedom won't come back if you give it away.

China is asshole!

Make the world great again

------------------------------------------
順便支持埋我哋 獨角獸 Indicorn Union 啦
https://m.facebook.com/Indicorn.union/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞