[WithU] NiziU 討論區 (2) 1202 日本出道專!1026 久妹生日快樂!

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我記得起碼要半開 唔可以全關咪
好似係music station 要唱全開
日本都有咪咀, 但比較少, 通常會係啲Idol組合表演
一般非idol歌唱派咩場合都係全生唱架啦

上電視節目通常都全生唱, 印象中係容許咪咀但一般唔會
就算idol組合都最多半咪

MS就出名全生唱, 如果唔係都唔會咁多經典放送事故

btw講真佢地都未正式出道, 作為第一首單曲表演我覺得都合格嘅
The Music Day嗰次我覺得幾好添, 係唔多穩定,
但未去到全部Momo咁誇張
同埋首歌分part都好平均, 咁本身唔係個個都係vocal見長
我覺得接受到嘅
我記得好似話有規定,應該至少都要半開
因為記得話早年有歌手俾fans發現咪嘴告左上庭
所以唱到cd咁應該係半開加有返d實力既原因黎
我認同,雖然有時好d位好似慢左半拍,但新人黎講真係好好啦,尤其未正式出道已經咁紅,難免演出時會緊張
我明支那人講野廢,但見d人話個個都momo又有少少登佢地唔抵
我就係講緊idol咪嘴仲有人話唱得好 播緊cd梗係好 見到覺得好尷尬
我覺得有個原因係因為佢地係twice師妹
唔係想引戰但始終有班人係唔抵得jyp既團咁紅
我自己都追開日星,都曾經係ms聽過本命唱慢過半拍
所以以佢地未正式出道,加上大部分都係素人既原因,佢地既演出係開全咪冇墊音下係好好既表現
期待佢地日後既成長
48系近年都走下坡,拆開晒做獨立公司,爆咗幾單醜聞,加上肺炎影響無咗總選同握手,真係幾傷。
46嗰邊有sony撐住係唔同啲,乃木、日向成績都還好,雖然櫸收咗檔。

媽媽

久妹

Rima都
西裝 look 好型
依本個造型好過上一本多多聲
賢妻良母型少女
久妹cute 到震。
Model樣。
我rima
好撚癲

【中字】201027 Sukkiri NiziU cut
Total : 52min
https://www.bilibili.com/video/BV1df4y1i7Xc

【中字】首個團綜We NiziU! We need U!第一集亮點
https://www.bilibili.com/video/BV1LK411P7Vn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞