玻璃心又要碎了!BTS新標語「BE WATER」曝光

144 回覆
785 Like 8 Dislike
商家點同
佢無左大陸個市場 無幾十億
你做老細都隻眼開隻眼閉
更何況係啲濕鳩白左迪迪尼
話鳩知大陸幾賤幾仆街
都唔會影響到身處外國既我
如果BTS帶起左呢個風氣,我好希望未來愈黎愈多人發生中國係可以惡番轉頭 唔洗再跪.
無人話佢代表香港。
而係明知支那會玻璃心都照樣做嗰下抵讚
你睇野睇清楚少少先得唔得
有可能,鬼佬做presentation是但搵個同期人樣。我估吳國人同秦國人服飾樣貌當時未必一樣—》....但係個像係咪兵馬俑黎....
咁李小龍fans以後都唔可以講BE WATER?
玻璃移民共和國嘅人有咩logic可言
唔on9就唔係中國人啦
講句be water唔代表撐港,但係中國人會認為代表港獨
就黎大家呼吸都踩親佢條尾
俾全世界欣賞下中共同小粉紅係幾咁打橫黎
小心啲”Army”
唔怪得咁多負皮
我又冇鬧bts
民主係防彈少年團歌詞其中一個大主題, 佢哋嘅理念同人氣好值得我哋去支持同connect。
韓國防彈少年支持香港少年 好正氣!

「防彈少年團的SUGA在正式出道前,曾在高2時寫了「518-602」這首歌。歌曲題目中的518是光州人代稱的「五一八民主運動」,062則是光州廣域市的區碼,也就是代指光州。

SUGA曾表示,製作這首歌是為了讓人們不要隨著時間的流逝淡化5.18運動。 雖然是由大邱一名高2學生製作,但歌曲節奏非常雄壯,歌詞的教育價值也深含其中。 「不要忘記,不要相信空口無憑的人的口舌。不要在真實和謊言中迷失了方向。」

https://youtu.be/j72uNkO8uVs

防彈少年團2015歌曲《Ma City》,來自光州的「J-Hope」鄭號錫,猶如密碼地唱出這段數字歌詞,並引起BTS海外龐大粉絲的好奇與關注。「我是全羅南道光州的孩子,想要看我的話要在七點集合!讓妳們都大吃一驚,062 - 518!」歌曲公開後,很多粉絲很好奇062 和518是什麼意思。對此韓國阿米通過自己的博客表示:”062是光州地區區號,518是518民主化運動。 在光州,數百名民眾為了民主化運動而英勇戰鬥,流血犧性。

https://youtu.be/PjCjdztWuYY
唔好咁天真 商家佬鬼會理你票唔票房第一
有錢佢哋一定會盡擸
另一個風向
估計佢哋公司都知 BTS 條水喉都唔係主要嚟自支那,賭佢哋嘅全球市場,好過放落支那 14 億人口咁少啦

BTS 係少數韓國爆紅又全員韓國人嘅團體 好好珍惜 希望你哋唔會跪
大大力支持防彈少年團同其公司 同共產黨對住幹

今次中共大獲喇 要同億萬少女死過

D人以為你屌緊BTS
d人盲
Gphone撥火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞