[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [452]當年唔係做馬我拎左冠軍啦!

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
Sor以為master 唔記得咗有進階thanks
其實佢改番本篇d歷戰王數值上m位就好好
打下滅盡王 貝貝
咪用返上位裝打
你試吓用M位裝打貝貝我試過單人過到,但雙人以上就出事
大陸仔wiki rules都11台
殺狗咁殺
直情之後既作品出返嘅機會都好細
其實佢特登為其他版權整2隻唔屬於自己既怪都幾on9下, 應該都唔會再咁做
無貝無樹mhw好快就收皮
唔該巴打,研究下先
見到有人叫God doom China
差粒攻2就可以棄game
刷到傻
唔 on9,
都係商業決定黎啫,
コラボ企画好多game 都有咁做, 尤其是手遊
家機就印像最深係廿年前真女神 3 同 DMC 合作,
dante 佔嘅戲份仲要唔少
而芒亨都有同過 METAL GEAR 合作.

講開又講,
果陣貝爺條片真係好震撼,
好多人都以為係 fans 自己造出黎嘅假片
無horizon d怪打
雷霆牙,風暴鳥去左邊?
貝同樹大佬們應該屠成千隻以上
我反而就相反呢2隻野搞到我棄驚冇再開驚, 呢2隻既招式設計,機制,地圖響我角度黎睇係好差我打完裝備就唔想再打, 而家iceborne除左赤龍外都岩我心水打到而家我都有間唔中打下唔會話棄
四條友黑龍裝打極貝,狀態未入就已經收工睇返個鐘原來只係幾分鐘
手遊唔同既, 好多都係畫下張圖就搞店仲可以吸引一大堆粉黎抽蛋賺一筆
芒亨貝同樹就唔同講法
一黎要整成隻怪所需既資源就明顯比其他驚既合作企劃多好多
二黎始終係版權野, MHW比用但之後MHR甚至MHW2可唔可以再重用我睇機率都唔大(就算係iceborne都已經冇MR級登場了. 花咁多資源去整一隻只用一次既怪好唔值; 再者外來怪都唔合乎個世界觀
三黎佢呢d crossover既效應, 我覺得就唔多大, 唔會因為出左隻貝就吸引左一堆FF玩家買MH黎玩, 情況唔同手遊合作本少利大
MHP3 果種METAL GEAR既合作ok, 因為MH都係就咁整一套衫用既資源唔多, MG隻雄火同轟直接係搬字過紙一模一樣. MH走呢種合作風格對佢黎個先最理想
好好玩
點解條龍黑色就叫黑龍咁負面,白色就叫祖龍咁老屎忽,係咪歧視
我覺得又無話用一次就好浪費,
其他game 嘅 boss 角色,
好多都係只用一次啦,
係得 MH 咁環保, 可以用完又用啫
況且 MH 都有好多只係用一次嘅龍, 就好似熔山咁
(而且貝爺個骨架更加係由 SE 提供)
而合作上相對 FF14 都有返隻雄火龍打, 贏左又可以做坐騎
話題性亦令到多左好多本來無玩開 FF/MH 嘅人去留意返隻game,
都係一種宣傳手法黎嘅,
而且兩間廠好明顯交流左技術令以後嘅怪有左變化,
貝爺之後嘅怪好多都有大招,
有需要作出某種對策先可以迴避到嘅機制,
同 CDPJ 合作果個任務,
亦係成個 MHW 入面講故事手法最好嘅一個任務,
crossover 係大催勢黎,
希望佢做多啲添
咁紅龍呢
街場啲人伏到
個個成身黑龍裝打冰咒都係送頭
sor
有時想放鬆下諗住去街場打
點知場場都有啲人送頭
當睇笑片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞