有冇人覺得,帶遊客黎香港深度遊,最好帶佢晏晝六點收工去觀塘行一轉

188 回覆
2017 Like 6 Dislike
諗起馬會個位
住咗觀塘 30 年
個區嘅人流車流爆炸程度以幾何級數上升
以前工業年代起碼啲人過咗收工時間識走
依家係唔到 11 點都唔會走,都癡撚線嘅
仲未計 weekend 啲區外人會無啦啦走過嚟消遣

如果都係忙都係多人,我情願住旺角
起碼真係都會中心點
邊個話觀塘搭巴士方便我真係想屌柒佢
你過晒啲車龍先講啦
區議會成日同啲狗屌呢樣嘢
班狗都會交下數嘅
一唔使交咪打回原形咁解
睇塞車,不如去泰國
觀塘站壞電梯先精彩
成日都好驚係巴士賴屎賴尿
係觀塘等架有位坐嘅巴士都好難
然後放工要等到一架有位坐嘅車都無 企住入大老山 塞吐露港
人口密度遊
你有覺悟行去敬業街上車都有位坐嘅
但行得過去,又塞車
不如搭返鐵
試過收工時間樂富去觀塘食飯 樂富去到九龍灣好快 九龍灣去牛頭角用左30分鐘 忍唔住落車行去觀塘算數
Apm其實都仲有位坐嘅 有位坐其實塞住車都算 無位坐塞車真係痴撚線
我見到東京返工D人
個個著同一個color tone,就已經覺得好壓抑
屌你老母呢兩日朝早收工彩虹道塞到觀塘道做乜鳩
唔好食又未去到
但真係好平庸 唔值得徙時間排
試過有一兩次晏晝四點,由葵青要去觀塘
搭巴士,經龍翔 okay 冇問題
跟手我去到九龍灣,即刻落車轉地鐵
事實上一過左黨鐵車廠就成條觀塘道都血紅
噏得出呢句野既人都唔使做野,係度等你班奴隸獻血,梗係鍾意香港啦,係大把on9港畜日日準備返工迫車,仲陪人一齊講好鐘意香港,屌你老味笑撚死人
係觀塘每日:
D d d d (喉音)diiiiiiuuuuuuuuu!!!
你老母又(\)!塞(喉+\/—音)撚著晒!!!
咁撚細個地方起咁撚多商廈唔知做乜鳩
最緊要朝8晚6帶佢感受香港人有幾中意返工 夠晒local 巴士黨鐵都迫到插針都插唔入
所以我有時去旅行都會專登繁忙時間去啲大站欣賞下e.g.台北車站、梅田、新宿嗰啲
帶佢去搭巴士,然後喺觀塘 shell對出炒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞