[ubi預告好好J]刺客信條3維京傳說最新預告

72 回覆
1 Like 5 Dislike
Ubisoft發行嘅遊戲自從彩虹farcry之後已經冇擺係steam度賣,anno1800過咗預購期之後都起飛腳同steam脫鉤,往後啲遊戲擺喺自家個Ubi store 同 Epic 度賣,其實係唔係同steam有乜嘢過節、定抑或純粹商業競爭?
話steam 分30%大食wo
屌咪唔撚柒玩佢d倒模 game lo 屌佢老母
支那store no thx
上一集一出嘅時候買咗黃金版(連所有未來推出嘅DLC),點知DLC未出晒已經減價
買完看門狗軍團再買刺客
Cyberpunk 不了 第一人稱不了
PC 版 1440P 全開可能要 RTX 3080 至推得郁

奧德賽我 RTX 2080 1440P 全開 FPS 平均得 6X
識玩一定係玩ubi
預購咗終極版

uplay個apps又改名做ubisoft connect
玩完cyberpunk佢都差唔多特價了
呢集應該會買黎玩

之前玩埃及同希臘呢d遠古時代真心無feel
劇情都唔差連埋DLC黎睇
今年Watch dog Ac 同cyberpunk夾咁近出
應該係第一年唔會即買ac
反而可能買WD等到cyberpunk出
好似冇黑人 BLM
根據世界觀設定推測
今集應該係英國既聖劍Ex咖哩棒係先行者聖物
所以有拎左就會成為君主既傳說
今集故事係現代線班人想搵返把劍
所以又用部機搵左得到呢把劍既人
姐係今集主角
所以古代線將會係一個維京狂戰士誤打誤撞卷入左兩大神秘組織既爭鬥
最終目標係阻止上古維序者(姐係聖殿騎士前身)得到呢把劍
同將佢隱藏係一個天選之人先去到既地方(好似A叔收埋蘋果咁)
Odyssey仲未爆機
今集現代線主角唔知會唔會換人
最好換啦,上集個女人痴Q咗線
好似上集最後打低左果個 otso berg跟返ac:rogue嘅設定 佢有維京人血統
唔知關唔關佢事

講開又講
其實現代線係有得發圍嘅
爭在一黎正式劇情講d唔講d 竟然要靠第d小說/漫畫去補完
二黎game入面先行者有提到講得太隱晦
變左畫蛇添足咁
本身幾鍾意佢將現實世界當做matrix果類
用黎解釋點解預測到Desmond救世界
同埋Lenna因為用左新技術 所以變左唔單只重演過去 某程度上可以改變過去未來
但係講得又唔夠深入 到喉唔到肺
劇情好差下,地圖大,但劇情短,個妹/細佬+神教頭目講幾句就和好
DLC仲on9,明明我對白係選擇對佢無感覺,轉個頭就生埋個仔
dlc三世界睇落有特色但好短,打個boss十足血條比較長既士兵,係分開三段唔同打法
成隻game打落好爽但唔會想再玩多次,因為無挑戰性,惡夢難度後期想死都好難

origin 就正好多個法老詛咒有心好多

利申 兩隻steam 全成就
origin個故事其實都唔係特別精彩
不過成個劇情流暢 玩落會投入啲 至少記得爆機嗰吓幾有feel
Jump, papa

奧德賽反而冇呢種感覺
Netflix 拍Assassin's Creed
會唔會有bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞