iphone 12 pro 個電量仲細撚過11 pro 會唔會太撚funny

240 回覆
274 Like 21 Dislike
特登唔講電都知咩事 但有冇咁撚柒

右iphone 11 pro
src
https://www.apple.com/hk/iphone-12-pro/specs/
https://web.archive.org/web/20200923225004/https://www.apple.com/hk/iphone-11-pro/specs/

5nm more power efficient?

同埋講到話A14幾撚快 唔敢好似以往咁用上代U A13黎比?

丫 我大慈大悲平100蚊比你 但唔送差電器 唔該要既課幾舊買啦 環保呀
蘋果電真係垃圾
用起來真係無癮
用一下就要充
都2020年啦
搞到仲好似用緊iphone 4s咁搞乜鳩
最撚好笑係佢送條線係插type c 但舊牛係USB-A
減價好撚抵? DLC呀
又無4鏡頭
又無真5g
又無大電
又無120hz
又無送耳機充電
又無無劉海
又無touch id

價值識不停加垃圾一部
蘋果真係on9
換個usbc充電係唔係咁難
科技公司喎
垃圾公司咋
12pro真係智力測試機黎 定係aapl想做social experiment宗教研究
之前啲leaks仲吹到減咗電量都可以靠5nm增加一個鐘續航

不過纖纖機身係好賺啲嘅,好睇咗就好賣咗,電池細咗叉電循環都消耗得快啲
佢唔預你iphone x之前無type c fast charge嘅舊機升級
一部機用超過2年即係窮撚啦 唔適合做我地客戶sor
信仰考驗
我會買
部X唔掂
我係你冇特別攝影/gaming/production需求就真係換電再戰算喇 再唔係寧願屌部11pro平貨都冇咁水魚
無120hz =垃圾
我X好順

換電就得
7 plus 換電再戰算
「我錯了」有追post都知我成日屌Apple撚鳩用家
你點估到今次又撚多獲 5G5G5G!!
之前個post都講過 年年都例升cpu mon 鏡頭
真係中撚晒
除左5G今年係一鳩樣呀
外型再出兩隻新色轉番做午餐肉連設計都慳番
仲整左個慢叉磁力機背 用黎出昆水產品
兩個字 精彩

但係以上內容只限ip12/12mini/pro!

估唔到今次PRO MAX個鏡頭升級真係好屈
大底(手機界算大)
大光圈
拉打輔助對焦
防振(要專登講通常面真係勁)
加埋AI 同A14配合
估計多年後終於可以再次問鼎番手機界攝影一哥!!!

但詳細有實機再講

最後總結+重點:買iPhone唔係買Pro Max果班我諗真係弱智 Apple明撚你 你又比佢撚喎
所以今年咪sell thinnest 囉
以往厚咗、重咗係因為大電
依家薄咗、輕咗咪打回原形
蘋果依家想回歸4仔5仔嘅懷抱

Apple 為咗迎接iPhone 12 Pro,所以突登改細iPhone 11 Pro 舊電

出新機舊機software閹割
換電幾錢
佢網有 睇型號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞