有冇人住港島會有種優越感

665 回覆
1453 Like 412 Dislike
真,住緊貝沙灣
唔通住東區D公屋威過住九肚山同康樂園咩
屌你新界點都好撚過九龍下話
又污糟又多新移民南亞裔
人口密度又高收入又低空氣又差
係街行下都俾人撞嚟撞去唔撚睇路
我講嘅樣樣都差撚過新界
住大埔
住左大圍廿幾年
感受到交通有幾方便
港島嚟講北角筲箕灣柴灣都低賤啦屌
其他都好撚正,太古cwb
文化的確同新界九龍唔同
愈向北大陸味愈重

利申新界牛屎仔
貝沙灣碧瑤灣都吹到退休先好住
住得而啲唔多唔小都有個工人姐姐啊
唔想同工人住咪係西環租間劏房畀佢
有咩野想要叫佢買入黎
連登仔究竟有幾鐘意住市中心住鐵路住商場上蓋
新界區嚟講屯元天同上水先係垃圾
叫住大西北情何如堪
一離開英皇道就開始貴
香港好多人都慣左方便樓下乜都有
有無聽過國貨城揸架跑車去銅鑼灣買尿片話自己住緊果度唔方便
會直接講禮頓山
真係唔覺有咩優越 根本有鬼佬唔代表啲乜 以前夜晚仲經常飲酒發酒癲
利 受害者
我香港九龍新界都住過

同屋企人住港島西區覺得好撚悶,不過果時重未有地鐵,D地方又舊又悶。

出到嚟做嘢就同D fd 租旺角住,真係晚晚玩到冇得訓,幾夜都有嘢玩,真係超方便。

結咗婚住咗陣荃灣,都幾好住方便,有D似旺角,間屋又可以大D,有天台

最後前幾年為咗仔女讀書搬去北角,係悶D又多大陸、廢老、藍,不過可能年紀大咗覺得冇咁多人舒服D。

我覺得唔同年紀會有唔同需要,所以冇話邊區一定最好。
自欺欺人
有商場有戲院有超市大大個公園放狗
買野出中環3個字 老銅半個鐘
吹到退休住真係笑死

九龍站呢啲一落樓就油尖旺真係唔識欣賞
不過照你咁講 住市區/地鐵上蓋仲好住過半山 淺水灣
最憎出港島區,剩係留係沙田
九龍站望外面景就話好姐
望內園景就
景觀都好緊要
由其而家新樓密質質樓望樓
無乜錢就話無得揀咁多
啲有錢人揀果啲地方就係貪小啲人
住市中心啊豬啊狗廢老白卡mk仔師奶都會衝曬去屋企樓下個商場周圍行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞