除咗penana同紙言,香港仲有冇本土又唔少人用嘅小說網?

38 回覆
4 Like 2 Dislike
故台真心算係咁
quote佐個user呢,我估過下佢背後操作 (唔知準唔準)
1日2000字,包晒諗橋、寫、改,每日至少3個鐘,分分鐘唔些,等於當一份part time番夜晚
好叉難
其實如果作者夠勁嘅話無甜無愛情都可以多人睇

例如紙上的兵 大多數故都上到熱門
紙上的兵係咪冇出文幾年?
我睇翻,好似出佐2年文就冇佐
p記個app真係
呢樣真

賣字可以當係一個夢想,但唔係自己奮鬥嘅目標
真係揮灑熱血

利申:希望可以完出書夢
所以話好辛苦
我都揾佐幾個小作者,間中講幾句支持下,希望幫到小小手
我都試過下出文既辛酸,最後頂唔順

想做少少呼籲︰
如果見到故台有作者係你順眼既,順眼就得,唔洗欣賞,俾少少你唔洗俾錢既支持,哪怕係一個正皮,一個無意思既「推」,作者會好開心架。讀者覺得無意思,但係作者好重視哩D位

改變HK創作環境,係所有人都可以出一分力
仍然出緊文既作者,加油,我知道你放棄佐好多
哲學故有咩Sophie's World嗰種喎
我認為要香港文學好,作者自身必須要研究中國文學同了解西方小說技法,簡單啲講就係讀書。
但問題在於香港社會太強調功利,所以咪一收錢就質素跌,同埋無人想為寫書依啲噉虛無縹緲嘅嘢而投資噉多時間去讀書,香港文學咪就噉囉
紙言app係咪無咗
考古
???
推舊Post=考古
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞