★J慧中時間又到了!(165)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
老貓should watch 蘋果發佈會 need ot
update 完ios14, 我部ipad用半日已無電
老貓rip
生果電話賣概念,用生果等如生活態度,實有人買
老貓RIP
生果嘢中最呃錢係Apple Watch系列,買運動錶fitbit之類好好多,新嘅生果錶話測血壓定心跳都唔準,所以又出apple watch se版打運動錶,單係叉電就唔想買

fitbit charge 4細細隻手環咁,做運動功能夠晒用,先千一蚊,左手機械錶右手戴佢,唔覺古怪,當戴多件飾物之嘛
仲有藍牙耳塞,airpods pro賣2千銀,講音質冇,本身iOS 藍牙廢到無論,AAC codec,咁嘅嘢賣咁嘅價,除咗信仰冇乜理由購買
不過我有生果股票,賺咗多少,冇呢班ifanboy冇錢賺
老貓點睇發布會,狂J?
唔係仲用lightning 頭咩
老貓俾招牌壓中rip?
根本最唔環保就係生果,佢以前嘅插頭全部係專有,並唔係通用嘅,搞撚到一堆特別為idevice嘅線,無他就係cap水,實際上冇特別好處

生果最鍾意搞另類標準呃錢,以前佢嘅專有無損壓縮格式ALAC收權利金嘅,同monkeys audio嘅ape一鳩式,後嚟出咗open-source嘅FLAC,全世界DAP或任何音響裝置都用,冇人屌佢ALAC,冇晒市場,佢就唔收權利金
老貓rip
似,馬檻招牌壓正老貓
所以而家大部份DAC同軟件有ALAC支援,要多謝FLAC,唔係打到佢生果冇市場佢唔會放棄收錢,兼open source
話時話,都好耐冇買過Apple product
上部iPad都用咗幾年,仲要好少用
老貓想要邊部iPhone 12?
1皮+2舊,夠買 Pro Max 256
好記得老貓入Apple store被藍精靈瘋狂恥笑
唯一最多係trade咗部XR換部iphone mini, 64GB夠我用, 唔多影相, 影咗都擺番去屋企NAS, 根本唔會存喺電話, 最多係擺啲歌, apps用嚟用去嗰幾個,唔打機, 家陣用部SE2仲多過XR, 換mini主要係冇硬件漏洞(暫時)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞