★J慧中時間又到了!(165)

1001 回覆
1 Like 10 Dislike
老貓一分鐘會拎咩?
老貓會唔會晏起身打唔通+X哥抽獎電話?
100% 連蓉包,老貓咁on9

正路去Taste 拎酒,鎖櫃嗰啲幾千一支都有,轉手賣出去,電器唔覺百佳/Taste有,係得拖版賣
Taste好過百佳,有貴酒。我睇+X哥唔會係Taste 1分鐘掃貨任拎,多數只係百佳

如果中,老貓唔知係托幾包米定大量蓮蓉包
今朝去Taste 補貨,埋單個阿姐叫me拎張傳單抽獎

1舊水抽條毛咩,又要登記又要盛
等陣老貓上水(如果未rip),問吓佢參唔參加+X哥抽獎?
咁樣拎完政府錢當回饋咗市民真係好on9
港共多撚餘,點解唔直接派錢?

美帝個個星期直接派錢,根本冇心「舒困」,用公帑就係益商家佬
老貓點睇? 台灣樓價一樣貴,最近台積電四處買地起廠,喺佢周圍嘅樓全部升值15~20%

38歲科技男300萬台幣 極簡空套房度餘生
https://lih.kg/2238922
老貓係0 K

網友:鼓勵不存錢 做月光族 15K已足夠
https://lih.kg/2236612
噚晚去吉之島,行過電器部見到Soul Ultra Wireless 黑色藍牙耳筒大清貨,外面街賣4嚿水,佢賣2嚿水,忍唔住執個駁電視機

實測聲就一般,較聲低音多同muddy, 人聲突前,厚暖聲,打機睇戲幾好,開唔到喇叭嘅話,值得讚嘅係build quality 唔錯,同藍牙接受力好強,仲強過我有個fiio 藍牙耳擴,行到去廚房都唔lag,fiio離開部電視機太遠會lag lag 哋
老貓點睇港股升災?
我想買多部marantz NA6006放係房,但又好似唔係好值,用pi3 藍牙又唔太穩定,本來有部onkyo amp, 但又無output line 去另一部amp道
之前有兩個運動藍牙耳塞,先鋒同JBL,全部壞哂,死亡原因相同,叉完電啲電一陣走哂,懶得拎去代理,都係2嚿水,先鋒嘅喺音響展買,特價150蚊用咗冇耐就壞,JBL嘅係CD Warehouse 特價199買,跑步用,用咗4個月一樣死法,我諗大多數藍牙耳塞,有條線定true wireless都好,都係易壞嘅,第一次買藍牙耳牛,仲係Soul,睇吓幾耐先壞?

傳統有線嘅耳筒,根本唔會壞,係換嚿pad,大汗嘅話屬於消耗品,單元到線根本唔會有問題
所以都係用有線耳塞耐用,我舊嗰個Audio Technica is50, 用咗5年有多都仲係冇壞,只係早兩年去大阪買咗個LS50下一代就丟抵唔用,新嘅係好聲啲兼佩帶舒服,唔會耳仔痛,條管短啲嘅
家吓駁iPad Pro 用Spotify試試,睇吓會唔會十零分鐘除低

一邊狙擊老貓都OK,iPad 我冇type C DAC/Amp駁有線耳筒
Soul同Beats較聲取向都係bass多,層次冇,人聲較前,soundstage唔大,不過Soul好過beats,起碼唔刺耳,較聲係厚暖傾向
唔壞你咪唔會換新嘢

我出街用 etymotic er4s 第一代,十幾年前 amazon 買用到宜家都冇問題,係要定換三節膠姐嘛
都唔係,不過咁平就丟落垃圾筒算,如果5嚿水會去代理搵佢整
我用AVENTHO WIRELESS, 聲係ok, 不過戴得耐會耳痛
即係去日本旅行買耳筒或耳塞,買有線穩陣,由其貴嘅,壞咗冇得整
Condom, 以後打飛機唔洗用廁紙
我唔多買藍牙產品,係諗緊買唔買個ifi zen blue駁擴音機,因為Volumio冇幫襯佢嘅plan冇藍牙輸入, ifi zen blue唔係貴,1千銀,支援所有藍牙傳輸,咁啱我有Nokia 5.3可以用aptX

有sony或者高階啲Android電話,可以用LDAC,屎為個HWA號稱碼率高過Sony LDAC,有人實測lag嘅

支鬼嘢永遠靠吹
LDAC我用過中伏會好易斷線,接收得唔太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞