裝修預算有限「肉隨砧板上」? 裝修師傅狂講「信我啦」游說屋主改設計

56 回覆
1 Like 1 Dislike
好多人都咁整
包括我,因為屋細
用返石英石好似比較好
我都用toto 電廁
我都改左好陣野先用到
省返d 裝修錢買大d 啦
我d 朋友又係用4 50 萬裝修但間屋又豆腐潤咁
游你老公
每人要求不同,屋大又有幾個鐘頭係屋企呢?04年用咗大銀碼去裝修和傢俬電器,只係帳面或心裡舒服,老了就簡單和舒服就好!
你好小係屋企架咩
我好多時都係屋企
我都係好簡單咁裝修
不過傢俬同d deco 就會花時間慢慢玩
洗衣機唔位唔升高,呢個高度可以買到咩洗衣機
呢種整法係好典型既公屋裝修法,因為廚房好多野無得改,要裝修就返d位
我當年要求很高,唔敢話最好但係大部分日本或歐美嘢,淨係燈飾都唔少錢,而家已經沒有氣力去清理所謂歐洲玻璃了,因為層樓買得好平所以裝修非常講究,而家小孩的雜物充滿屋企每個位置,吸塵、清潔已經夠累啦!
洗衣機係新樓大多放廚房,一定要用大眼中間取衣物,用日本同歐洲洗衣機的水去要倍加留意,但廚房會升高到35-36吋,不是一般5呎2或以下女仕可以方便炒餸,會吊手,如果用平底電爐可以省1-2吋
要預埋枱面石的厚度及煑食爐的高度,以總高度35吋係適合5呎2吋女主人
三十萬左右連埋電器傢俬都唔算貴
又無改間隔
買大都應該困難d

舒舒服服就得
我係跟洗衣機飛頂個高度
電磁爐都跟呢個高度
望落整體d
果陣c fu都建議我整高底級
但覺得好怪
雖然會辛苦左我老婆
你講得無錯
我岩岩好 我老婆會辛苦少少
用電磁爐同煎pan 減返個高度
呢啲全部係我碰到不好的師傅而得到的經驗,裝修很費神,有時會三心兩意,兩公婆為咗材料、顏色等都會有意見,何況遇上一般得過且過的師傅
成日睇空間改造王整廚房果part一定會因應屋主既高度黎整
但香港既裝修完反而要用家計好煮食工具黎張就反
我用盡力買樓
最後得廿萬裝修加傢俬
咁多來佬貨
巴打識玩

家陣好多人用淘寶架咋

有小朋友應該唔同玩法
你有小朋友之後間屋係咪變到好亂?
好彩有父幹
所以月供好輕鬆
平過租樓
其實請個好D既designer就解決到
不過 designer 都好難揀
嗰班磚家🤣🤣🤣🤣
屌,真係同車房一撚樣
捨得買好嘢,裝修對我來講係享受,我嗰啲已經係大朋友,中學、大學、興趣書都在周圍,加上老婆係環保人,所以屋企不小也不敢請朋輩到家一聚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞