一人一套睇到喊或者感動嘅電影

321 回覆
12 Like 10 Dislike
海猿第一套電影
東京鐵塔
有你真好

呢套係咪講個細佬比阿媽放左係阿婆到住,
個阿婆整隻雞比個細佬食個套?

係 家鄉雞
睇嗰時勁想食嫲嫲整嘅家鄉雞
有你真好

係 家鄉雞

呢套唔係叫愛回家咩
泡菜戲

七號房的禮物
哥哥
聲之形

得兩個人講,仲要冇其他人討論
連登已死
西遊記之仙履奇緣
你的名字
有記憶睇到喊:

1. Inside out
2. 一念無明
3. 十年
4. White helmet (呢套紀錄片可能少啲巴打有睇,呢套係講Syria有一班義工會去俾炸彈轟炸現場拯救被瓦礫埋咗嘅受害者嘅民間組織)

每當同女朋友鬧大交就會睇 eternal sunshine of the spotless mind

間唔中就會重睇一次 the pianist

Eternal sunshine of the spotless mind 睇完有無講sorry

講左好多次,最後一次講完分手之後女朋友睇左,佢同返我講sorry
唔鍾意自己阿爸,講父子父女嗰啲都無喊
eg 七號房的禮物
有喊:再見螢火蟲、我的少女時代同妳的名字就有啲眼濕濕但無喊
利申 a0
唔鍾意自己阿爸,講父子父女嗰啲都無喊
eg 七號房的禮物
有喊:再見螢火蟲、我的少女時代同妳的名字就有啲眼濕濕但無喊
利申 a0

熔爐都有眼濕濕,可能人大左好難睇戲睇到喊,再見螢火蟲都係好細個睇嘅,依家睇番都未必會眼濕濕
i origin
有冇人睇過人工智能?

我覺得恐怖姐淨係
聲之形

得兩個人講,仲要冇其他人討論
連登已死

西宮同永束
《屍殺列車》 (最後跳軌喊到七彩)
《河正宇套恐佈直播》
《世越號的密秘-潜水鐘》 (記錄片電影)

睇到佢哋嘅咁樣犠牲, 好慘

仲有, 《叫我第一名》, 妥瑞症身同感受
《屍殺列車》 (最後跳軌喊到七彩)
河正宇套《恐佈直播》
《世越號的密秘-潜水鐘》 (記錄片電影)

睇到佢哋嘅咁樣犠牲, 好慘

仲有, 《叫我第一名》, 妥瑞症身同感受
Hunt for the Wilderpeople
Love Me If You Dare
intouchable 好感動 但係又未至於喊

https://youtu.be/wdmNenN3kXw
個陣我睇trailor播呢首歌,成個人直頭迷左落去,戲院睇左一次,然後屋企翻睇兩次,最近買埋佢本書準備返工蛇個陣j埋佢
有套鬼佬戲係講大地震後一對父子點生存
個feel好the last of us
題外話:其實the last of us都好感動 拚死抱走個女仔果到真係
套戲好似唔知叫 road定乜鬼 一直好想搵返
有冇巴打知叫乜

就係叫 the road
有你真好

係 家鄉雞

呢套唔係叫愛回家咩

依套真係喊到仆街
條仆街仲掉走隻雞脾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞