阮小儀前度出軌7年情Hurt爆

274 回覆
548 Like 17 Dislike
阮小儀近日為ViuTV節目《吃掉前男友》任嘉賓,席間分享與前度的經歷,不諱言傷得最深的一段情乃交往7年的前度男友,二人之所以分手全因當時正值工作搏殺期,結果令感情轉淡,但當中亦牽涉對方出軌。小儀表示花了很長時間治愈情傷,不過每當重遊拍拖舊地也不禁觸景傷情:「以前拍拖好鍾意先約喺銅鑼灣某百貨度等,分手之後有次揸車經過,發現原來已經拆咗,之後我控制唔到,默默地喊咗出嚟,嗰刻先知原來受過嘅傷已經變成疤痕留喺心入面。」

黃金盛女】《吃掉前男友》小儀自爆每段感情皆被第三者介入 森美用「非常」方法助渡過難關
快將「入五」嘅阮小儀係圈中出名嘅「黃金盛女」,賢淑嘅佢更加係一代「美女廚神」,不過就無奈地仍未遇到佢嘅真命天子。聽晚播出嘅ViuTV節目《吃掉前男友》請嚟小儀分享佢同前度嘅經歷。
小儀表示傷得最深嘅一段關係係交往7年嘅前度。佢指分手原因或因雙方正為工作搏殺而令感情變淡,但當中亦牽涉到對方出軌。小儀指自己用咗好長時間去治癒情傷,但重遊舊地亦不禁觸景傷情:「以前拍拖嗰陣,我哋好鍾意先約喺銅鑼灣西武百貨度等。分手之後有次揸車經過,發現西武百貨已經拆咗。然後,我控制唔到咁默默地喊咗出嚟。嗰刻先知原來受過嘅傷已經變成疤痕留喺心入面。」
小儀入行早期有位消防員男友,之後於電台拍檔兼好友森美介紹下,2009年與出版社CEO黃志暉拍拖,不過當時有傳黃志暉因為升呢成為金融上市公司總裁後狠撇小儀,兩人拍拖一年後分手收場。小儀dry足4年後,曾被影到佢現身中環與男友人攬腰行街,但小儀事後解釋同對方係好朋友。多年來,小儀身邊不乏男性朋友,更與節目監製阿金,電視節目拍檔金剛傳過緋聞,但全部都只係「霧水情緣」。
睇怕應該都做老姑婆冇人要
大丸廿年前無咗啦
小儀雖然飽歷情傷,不過好友森美會用一啲另類嘅方法幫佢振作:「我試過失戀時好傷心,打電話畀佢,如果係其他人一定會叫我唔好難過,但佢係同我講『你幻想下個男人有香港腳㗎,好臭,爛晒㗎。』起碼佢會令我笑咗先,我亦會慢慢開始諗其實對方未必適合自己。」
而森美亦其實一直都有幫單身嘅小儀撥行大葵扇:「之前有相士話小儀會因為我而有得戀愛,我聽完真係腳軟呀,幾驚係話我要幫佢埋單。原來係指小儀啲男朋友都係經我介紹嘅,所以佢一生人有姻緣全因為我,但失戀就係因為佢自己喇,雖然係我介紹啫,都要睇佢自己造化㗎嘛。
其實個外表唔算差
冇拍拖廿年?
又係風水佬
咁點解會咁

未必嘅,再老嘅人都可能搵到個伴
佢根本放唔低森美
其實佢幾可愛啊 性格又好似唔差
比佢有米既男人又唔會要佢
佢都有錢
我估唔會 森美以前成日恰佢 雖然節目效果 但下下踩到盡
沒奶
以前睇美女廚房佢煮野食都有一手
佢應該性格幾好
好難有人肯做下把位咁多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞