[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(60)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
呢排涼咗真係可以戴返老母

保值嘅話買嚟做乜,投資仲賺啦
華人劣根性 明明買奢侈品就係享受 要保值即係買唔起啦
德系老母真係幾正
德系阿冷仲正
阿冷真係痴線
低調但係你知道自己手上面戴住德系最頂尖嘅功藝
嗰種自high嘅感覺 其他嘢真係俾唔到
白金j死人
點解手腕有毛手臂無
肯定有多人鍾意rolex
不過開口第一句就話保值果啲肯定唔係
多數呢啲情況會直接問返佢「點解要賣」

平時帶panerai omega 都總會有傻西問點解唔買撈/點解唔正正經經買隻撈

我多數話無錢買算 答都廢撚事

佢地覺得撈=一切/正常人得一隻錶可以帶
所以難怪撈感覺上愈來愈來cheap,就係呢d 窮人心態造成,累埋d 真係鍾意撈既錶友
今日戴 North Flag
上次一嗚抺油,粒的正冠畀佢,抺完個冠上下掉轉咗,錶面內又有塵,其實佢盲十抺油都收成$1500蚊,有啲失望
有次公司有同事見我戴seamaster ,同我講咁上下嘢
我答佢,隻錶自己鐘意點解要賣?
之後我問番佢,機械錶除咗撈之外,你有咩牌子你有留意或有少少認識㗎?
我覺得RM幾襯你喎,不如你賣咗你隻十仔加少少直上仲好啦
好錶唔係得撈,好多其他選擇
唔會再去佢度
近年負皮持續增加...
今日到我行入去試

成日諗住保值好無謂
以前d古惑仔買撈以防走佬賣都話正常
正常人買得真係中意就唔會諗賣嫁啦
真係求保值直接買金好過啦
吹到投資仲on9 買股買樓擺十年八年仲搵到啦
要保值就買 FAAMNG + TSLA 啦,買錶把撚咩
仆街啲講句 錶就擺撚到明奢侈品工藝品 有閑錢先好買
買隻錶返嚟又要計住蝕幾多賺幾多升幾多真係好肉酸
我自己本身咩錶都會欣賞都鍾意Rolex 但係大部份人玩撈都係錢字行頭 我帶369問我點解唔升級買黑十 都on能9我鐘意369關你春事
玩op 又覺得係入門款睇唔起 淨係識得計住隻錶值幾錢 總之買撈就一定要運動款 一定要炒款 俗到仆街

睇返轉頭我未見過帶omega既人會咁 唔通我帶007又笑你Aqua terra. Moonwatch 又笑你seamaster

班撚樣根本就唔係玩緊錶 只係睇緊錢 冇諗過去互相欣賞
隻錶係咪無咩貨,唔見有鋪賣
留意到好多手足丁我隻手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞