鏗鏘集:別人恐懼他貪婪

133 回覆
94 Like 2 Dislike
你諗住去邊呀?world war 呀講緊, 你覺得世界上仲有咩地方收容你?依家唔係講緊地區戰亂,導致你所屬既國家貨幣變成廢錢,that's why 你要金/銀去保存你既購買力,到你成功逃去較安全既地區再釋得返你既購買力

咁想問下你咁叻仔,當world war III發生緊,導彈滿天飛,你想保存你既購買力,去邊個地區套現?一個唔覺易,人地玩到核戰,你覺得你既金/銀有咩用?到時就真係戰略物資如水,食物,彈藥,油等等先係可以比你生存既野,仲諗住金可以幫到你,child 登仔就真係child 登仔,睇少少戲就覺得金/銀幫到你,又唔諗下依家中美所引發既戰爭係毀滅性,唔同你啲地區戰亂呀平民係世界大戰係好悲微架咋成日諗住自己係chosen one, 可以係大洗牌之後再黎過,但現係,大洗牌既時候,洗走埋你呀
打仗
連登仔;金都唔要,我要午餐肉
手持午餐肉即可屌西系列

如果唔係打區域戰 係打all out war 同世界未日冇咩分別 一般人死硬 你有食物食水都冇用
但你話打下區域戰 換金緊係有用
as I said, you better find yourself a bunker
點解唔接受命運
反正遲早都老死
咁你講晒啦,係咁灑脫就唔洗返工,夠18歲玩完要出黎做野前死左去就得,反正你一出身,每日都係重覆
all out war嘅話李+X屋企嗰種都冇用啦 去邊都死 等世界未日
所以咪話依家一係打區域戰 出南海台海之類嘅地方打 一係就直接啟動doomday 世界未日
agger 介唔介紹幫下手
媒嚟架
實銀保存不良會影響價值
投資保值就有用,兌換返屋企真係完全無用
Apple呢?
咁蠢不如捐左啲錢佢啦
好似鐵達尼果幕咁,我要d錢黎做咩
好多人以為做哂功課玩美股就實贏
係 all out war冇人會忍到手唔用核彈 到時咩動物都死 淨番啲昆蟲啊 深海動物之類 不過分分鐘唔洗用到核武 屌你啲長中短程導彈射完 個地球都冇曬文明國家 得番非洲土著
錢袋會變,投機者會變,但華爾街永不改變,因為人性永不改變
早排好多。
係咩 冇睇電視
睇連登財經台,6,7月,十個po兩三個股神
唔係吉田果啲吓嘛 講緊大眾傳媒
問題係帶咁多銀係身,俾蛇頭殺埋啦

傻散 始終都係傻散
早排好多呀姐炒銀
利昌個阿叔都話買餸車一車車咁買
不過電視果個應該唔識炒兼摸頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞