啲人結婚問朋友借車仲要人地做司機係乜撚嘢心態

509 回覆
2359 Like 16 Dislike
前排有條友話要結婚(唔熟 見過幾次)
佢就無啦啦whatsapp我佢結婚個日可唔可以借架車黎做結婚車兼且接送其他人

話大約凌晨5點接新娘再接唔知邊個再去攞婚紗去酒樓再送去長輩屋企大約去到夜晚8點囉 免費幫佢得唔得

我心諗屌你食屎啦 要借人架車唔洗俾錢?仲要人做免費司機做足14個鐘?油錢都要倒貼埋俾你,on9同你好撚熟咩咁都好意思問,想唔洗錢問人借車個下真係好撚肉酸厚面皮,冇錢就咪撚學人結婚啦,兩公婆諗得出啲咁肉酸既idea真係抵你兩個窮撚住公屋 結婚之後仲諗住分居痴屋企人住公屋

我就覆佢 : 借俾你都得 計返油錢同司機日薪囉
然後佢就話 :要錢咁唔洗啦

走開啦死乞兒
屌你兩個千祈咪撚生仔添呀
擺酒啲錢同婚紗西裝結婚戒指又係r返黎?
真係肉酸啊
如果唔熟 叫條友收皮都唔尷尬啦

乜都要痴人 性格都唔慌好
結婚真係好多野都係r返黎,兄弟姊妹冇左日假,做免費勞工,仲要比人情,姊妹事前又要試裙。親戚朋友個個夾錢比對新人做show,食餐完全唔值既飯。未計朋友拍硬檔幫手,影相,化妝,借野,幫手沖去還衫還報置裝飾,千萬樣野
就算係好熟嘅朋友
正常都知起碼要俾油錢
而車主收唔收就係車主嘅事

Btw真係唔好借俾呢d人
我奶過嘢
第二日條友還車
個泵把同車身側邊hi到花撚哂
仲有好多膠紙漬
條友唔認數仲話我借俾佢嗰陣已經係咁
度縮到不得了
有著數嗰陣就r到天荒地老
我心諗呢啲人都有人肯嫁俾佢真係on9
好撚賤
痴膠紙好心用無痕果款啦

借車真係不了
要人貼錢幫自己搞婚禮個啲

咪撚學人結婚啦

窮人有咩資格結婚姐

簽張廢紙咪算囉
借車比人=借老婆比人
邊有可能啊
你朋友好撚仆街
你心地太好啦巴打
就算幾熟我都一定唔會借除非佢計返人工俾我一日兩千差唔多啦 我入滿一次油都要成千蚊
如果人哋整返我架車我會好撚心痛好撚嬲
你架車之後整咗幾多錢?
影張單叫佢找數啦
唔使覺得唔好意思㗎喎
佢唔OK咪連登見囉幫佢出下名
咪係 花少少我都好肉赤
都唔知班寒酸撚會係我架車入邊做乜
一諗到佢地又踩黎踩去又撞花又爆呔我就唔撚想幫人
佢先小人後君子,你先君子後小人
打和 super
佢問完梁靜茹借勇氣再問你借車借人

好笑請正皮
分分鐘係條女叫佢咁做
就算佢同我好熟識十幾年都唔撚會借
一副老馮既態度 真係好撚搏屌
幫?日日有人結婚我都要做人免費司機,咁我咪好撚唔得閒?仲要倒貼你班窮撚油錢,屌你老母我架車好撚食油 入滿一次油都成千蚊
借車嗰班好心你冇錢結婚就唔好撚結啦
結婚同你地呢啲窮人其實係冇關係㗎
咁撚大個人唔識計結婚支出再望吓自己戶口餘額睇餸食飯嘅咩 on9
你班窮撚簽張廢紙咪算囉
搞咁撚多野做乜鳩
反正你哋都係去啲濕鳩屋村酒樓求其擺酒就算嫁啦
咁肉酸真係唔好搞咁多嘢
邊個決定咁做嘅我唔知我亦都冇興趣知
總之就係呢兩條窮撚夫婦嘅決定
邊撚個識咗佢呢兩條友真係唔好彩
冇好帶攜淨係想r着數
猶如乞兒冇尊嚴
要我借車
結婚個日借你老婆黎中出添呀
有隻乞兒負皮
結婚冇車咪行路搭巴士囉
咁撚大個人唔識搭巴士?
冇車又要充大頭又要威
咁想要車咪自己買架囉
借借借 借撚埋間屋比你好冇
條友完全冇諗過付出
比著我係樓主都一樣
試過連人帶車借完全日
封返廿蚊利是俾我
多謝晒
如果真係fd
做完一日之後再約出黎請我食飯都唔會計咁多
始終朋友結婚開心事
但結到咁乞衣就算啦
屌佢老母 絕交啦
唔坐車搭巴士咁計都唔止$20啦去咁多地方
真係當你免費勞工
$20油錢淨係行到10公里
揸全日都冇咗幾百公里啦
咁撚厚面皮
我中出完佢老婆再比多$20佢呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞