我阿媽迫我揀呢間裝修公司……

489 回覆
1191 Like 98 Dislike
大理石地板有啲柒
道門又頂住個床櫃 張台又咁細
個洗手盤又做乜柒
地磚似公廁真係好影響屎意
第一張有偷位企個人
屌exact7y唔係d on9親戚介紹就係好架大佬
塊瓦仔做乜撚,好似倒瀉墨汁咁 就算對好紋路都好礙眼
瓦仔黎 陶瓷燒出黎同一個款紋路 ,同石材差好遠
正路師傅一定會問下你裝喺邊個位,唔會自把自為,尤其係裝喺個咁騎呢嘅位,所以好大機會係業主要求
牆色睇落好抑鬱
正是
呢d公司既存在就係用黎迎合呢d低質客
無奈既係 呢個世界真係好多呢d低質人
揾得呢d 19公司又點會捨得洗錢用靚料
乜都求9其貪平
痴撚線個鋅盤當人水魚戇鳩鳩咩, 咁玩人都得既
仆街,點解比你一講我即刻聯想到和合石上香時候既牆囉
巴打做裝修 睇你講完又真係有問題 haha
你明唔明個字點解?
拉返平前面個位就冇咩問題
咪話睇落好灰 放工返屋企想個人精神d
成個設計都好撚有問題
剩係講個廳。首先係地台瓦個pattern 不斷repeat唔知做乜鳩,一般一個型號嘅瓷磚(一般支那貨計)一log有8-12個patterns,然後designer會叫泥水佬random咁排,你果個地台係咁重覆砌就好似打機啲場面咁假。
另外你問我廳寧願砌長條木紋磚好過,根本冇可能廚房地台磚追出廳,隻色又唔襯
本身個廳得幾十呎,好心唔好玩上重下輕,應該係淺色牆身配深色地台先合理,空間感會好好多多,冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽
電視機背果幅牆想做feature wall但個色九唔搭八
另外玄關嘅天花燈根本無必要擺盞咁笨重嘅方型燈上去,搵啲線條slim啲體積少啲嘅燈會順眼好多
早兩日上去間公司傾 佢話個錢唔太夠差兩三成 呢兩日一定要落訂 佢又叫你去馬會駁一駁比左d貼士你買 點知輸哂筆裝修費
去馬頭圍道行啦,睇到啱自己為止
就算普通瓦仔600x600 當普通$60一件山寨廠造果啲
一log貨都有幾個pattern,random咁砌就算做唔到雲石果種天然紋路都可以砌到驟眼望係睇唔出係人工製
呢單嘢似係個所謂designer 或者泥水佬玩鳩個客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞