[PC] ShootersPool - 桌球模擬遊戲

93 回覆
10 Like 0 Dislike
練波嘅話,online 淨係可以自己開間房開板波練。房嘅種類揀返「普通比賽」,房名打practice之類,等其他人唔好入來就得。

如果要真係練line-up, cross, arrow呢啲練習、或者自由練習(啲波可以任擺)就要有full license 先可以喺offline版玩到。
已買PRO, 現實都打開, 有CUE
歡迎
唔識薄cut開左aim line 都唔入
可能關FOV事,如果FOV校得唔啱,打薄波係會同真打有啲唔同。如果FOV太高,打啲波會厚咗;相反,如果FOV太低,打啲波會薄咗。你試下喺setting校下FOV睇下會唔會好啲?

FOV可以用呢個網計:http://www.projectimmersion.com/fov/index.php
Game揀返Assetto Corsa(同ShootersPool一樣都係用vFOV)
setting邊個位有得SET FOV?

aim line 同個幼紅線有咩分別?
入game後,keyboard㩒Esc,之後揀Player options,View,Field of view(可以用mouse㩒箭咀校或者用keyboard直接打數字)
我淨係知tracking line (T) 準過aiming line (A),因為試過用A都唔入。
但點解兩個會有唔同就真係考起我....睇forum呢個post,話好似關throw事
http://members.shooterspool.net/forum/index.php?topic=1090.msg6500#msg6500
試到了...佢計埋個波spinning之後個路線, 學到野
巴打喺offline練緊波?
係, 本來想出金雞架添, 不過有assignment做, 偷懶offline玩陣 nice sim
有冇巴打得閒玩返場?
冇人陪我打,唯有自己練波
最新消息,developers 話會喺11月有更新,仲會更新埋in-game software 嘅語言(包括繁體中文),到時就可以打中文
樓主andy哥 好勁
過奬喇 你都打得唔錯
試過玩一排出去同friend玩一鋪真係 勁咗少少 不過試過落西諗住控制cue ball
又失敗好難搞
玩得多真係會對真打有少少幫助㗎,特別係入波角度。不過真打要出到直cue同埋冇咁易落到cue法(特別係screw shot),所以打遠程同cueball control都冇打機咁易
我打中袋特別勁 喺遊戲入面
遲下就唔係淨係遊戲入面 真打都會勁
btw 反而我啱啱玩嗰陣覺得打中袋好難 唔敢發力同落Cue法打 全部順推
力度勁難控制
力度其實有得校 你入game後(到你打嗰陣)㩒keyboard + 同 - 可以加減mouse sensitivity

至於要校到個數係幾多就睇你隻mouse dpi有幾多、window對mouse嘅設定 同埋你出cue用得多唔多手腕發力

我就用緊800dpi 遊戲入面嘅mouse sensitivity 17% 我個人覺得 sensitivity 愈低愈易控制白波
打錯 應該係stroke sensitivity*
推下啦幫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞