【公屋】想分戶,可以點搞?

403 回覆
149 Like 122 Dislike
只係老母太騷擾,做唔到嘢的話,去共享辦公室囉,一日唔使100,一定平過劏房

但工作時間以外同老母相處問題,就幫唔到你啦

但真係正視下收入啦,28歲仲係賺呢個數,喺香港冇將來㗎,年紀再大啲更加唔會搵到好工。利申:計埋通漲,我28歲時叫做賺得多過你一啲,但一直都係咁上下收入,然後死諗爛諗點樣可以生活好啲,度咗咁多年,到宜家終於有定論:咁嘅收入,唔會有人生
唔會分到. 唔好咁多幻想.
你呢d case全港起碼100萬個
咁都分到剷晒所以郊野公園起樓都唔夠住
人地係唔靠男人呀

本身入黎諗住認真討論下集思廣義
但見樓主態度串柒柒就不了
人自卑真係會變自大
同朋友夾份租個單位 或者studio囉
除非你日頭有個固定既地方去坐成日
反正住公屋咁平
記住有咁大攪咁大
早兩日先至嚟一單新移民放火燒死自己
3百幾呎無房?我真係唔信。普通公屋3百幾呎間到兩房出來啦。假膠
抽左居屋未
白表單人啦
其實好易
你由呢一刻起無視佢
一蚊都唔俾佢
直到佢死

佢好快死,由佢嘈
同阿媽一齊搬啦
比間屋佢囉無話甘唔甘心既
始終都係你哥 由佢囉

但佢咁痴線住埋一齊又危險又辛苦
搬就解決到所有問題啦~
睇完除左廢老同嘈d之外睇唔到樓主媽媽有幾惡頂
咁養到你咁大,老左照顧下佢都唔太過份姐
仲要我咁聽其實你阿媽都有自理能力,純粹覺得佢煩就搬走咁講唔通
香港有好多人承受緊家暴,屋企人精神病困擾,訓街,其實佢地都未等到機會分戶或上樓,樓主你依D case都分到真係冇天理
咁易分到戶 香港應該無人駛買樓
原來樓主係條傻仔 28歲咁臭格都真係幾失敗
巴打 想問下重建戶點分戶好本人係窮L 戶主係老豆 岩岩結婚 原本係四人單位 e架太多人迫左出去租
你有幾唔要臉 上樓速度就有幾快
樓主自貼或者有機會搵到巴打每人收留你一個禮拜
比d 掙扎
二十頭唯有忍
如果你已經放棄家庭(你老母)
你得返男朋友/未來老公(你上面個靠男人諗法好on9兩個人一整努力嘅大有人在,何來邊個靠邊個之說)
同埋事業

一係修補關係
離咗婚都無得分戶
之前屋企見過社會話6,7年前就得
利申:屋企人難咗婚但同住緊
一面對面就要call狗都無得分戶
窮人咪同返窮人拍拖,有乜問題?住去男朋友公屋囉有錢人都唔show你啦,你又無學歷
香港好多啲垃圾,以為自己好優越,賺15k仲想白表買樓佢老母都係見佢咁垃圾,又無比家用先谷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞