診所果啲姑娘幾錢人工?

321 回覆
456 Like 17 Dislike
保安都好過佢啦
牙科一定有呢個價
登記護士en 兩萬起跳 最少讀兩年
註冊護士rn 三萬一起跳 讀3-5年
兩者都要經過幾百至過千醫院實習時數
係nursing council 認可 有牌

你落樓下睇家庭醫生個啲診所姑娘=Reception
中學畢業已經做得 文員價

大集團例如 x 健本身都有專科,例如照腸鏡,打疫苗,所以大集團都會請en/rn,不過好明顯唔係你睇街症個堆啲

中環個啲專科呀皮膚科呀個啲都會請reception/en/rn,depends on 佢需要人做咩工作,始終打疫苗個啲唔通你搵個中五畢業去做咩
唔記得點講廣東話
8500都見過仲要做埋清潔
登記護士 都唔做呢啲
行過去問佢How much?
以前睇開過街坊醫生,佢老母成日落去佢診所客寸做姑娘,唔知有無小學畢業
呢d有家底啦 係入面做緊個醫生都未必帶到FM
一間最多最多都係得一個RN,
有D得個EN就算
其他果D全部都當文員咁請返嚟
鄒醫生戴PP姐
呢個年代睇人做咩真係睇唔到佢既銀彈實力 始終香港人累積咗幾代既財富真係唔係講笑
關咩事,本土情懷黎,同澳牛一樣
我見過私家果D短裙長佢2CM
香港邊有可能咁短
我無經驗去見工,自開1-1.1k都唔請
2cm你都判斷到,你緊係好留心睇
做緊中醫診所pt,知ft 頂盡萬一
你on9?大部分診所助理嚟,中五畢業已經可以做,大把新移民師奶
分手啦 咁撚on9
做緊中醫診所助理pt,成班大陸中醫fg入嚟做診所助理嘅pt/ft,得萬一咋,仲有好多新移民師奶做
有啲醫務中心就可能會請下en/rn,診所就多數真係得診所助理,一律都叫姑娘,冇咩特別學歷要求,都係登記下病人資料,派下藥。牙科診所就人工較高,可以去到萬尾
啱啱去診所簽兩張嘢 一粒藥都冇 都收我400
每日睇十個都4000 3日就回番個本
都唔知點解可以刻薄成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞