一人一個生活慳錢方法

794 回覆
648 Like 92 Dislike
要隧道費
hello sim 每個月兩蚊隊道費, 半年增值20蚊就得, 每分鐘$0.03/0.06
有得跟電話number?
有,可以睇呢度,落少少都有人問

儲值卡/上台資訊區(20)
https://lih.kg/gdRywS
我要留返呢個number啵
即係只可以上sun mobile台?
?hello sim咪可以留number lo
不了 想keep 返宜家呢個number
轉number好麻煩
mnp呀....即係將你個電話轉落hello sim呀
聽日9衝去旺角搞
但係咁樣搞好似好麻煩
怕麻煩咪俾多啲錢囉
有咩麻煩
買nvda同tsla日日數錢
都係搞第一下mnp麻煩啲啫 ,之後買增值券同 datacard你都可以上網買, 咁都嫌麻煩都係上台啦
虛擬銀行
就算慳呢D 但係打機買嘢都要錢 不如唔好慳算
飲水,飲水,同飲多d水
痾尿儲夠十次先好沖廁
半年至一年增值一次
有幾唔方便?
成年先whatsapp人買一次data咭/增值劵,唔好過每個月交電話費?
又想慳但係又覺得每個月扣儲值卡幾倍錢方便D, D錢係抵哂ge
單卡機都可以用lucky sim mnp, 直程舖都唔洗落, whatsapp買卡就搞掂
戒app games係常識
改玩主機遊戲 such as switch, 3ds 
可以慳唔少
onL9
switch game 咁Q貴
啱先買左fall guys 又洗左$79
買左6隻隻跌又洗左4百

xbox game pass又要每個月俾錢

呢D全部都係錢
咁玩3ds/nds囉

雖然switch都幾貴
但係點都慳過玩app game
玩app game 除咗要課金
仲要用旗艦機 用貴plan 
之後搞到部電話隔無幾個鐘要充電 又整傷粒電

利申: 我買switch lite 只玩動森同三國無雙
買左了 多謝ching
1. 盡量同屋企人食飯
2. 唔食早餐,或者只食香蕉,肚餓飲水
3. 用App計住自己的支出,減低無謂消費
4. 超市買定紙包飲品,叫外賣返屋企食可以慳$3
5. 周圍去超市、759格價,計好條數先買
6. 揾個肯同你儲錢的另一半
7. 減少假日消費,如果可以平日慶祝
8. 衣服、鞋盡量著得幾耐得幾耐
9. 底衫褲去排當買
10. 一個充實的生活(返工、返學),其實係可以減少支出
揾個肯同你儲錢的另一半

會儲錢的女仔好難揾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞