陶傑:「唯欠一戰」

160 回覆
409 Like 10 Dislike
返工睇直播
好多人話有理智或思維正路既人都唔會打仗.
呢點係無錯!
問題係侵侵同雜總, 都唔係思維正路既人.
我想呢點好多人認同.

依家擺明火星撞地球, 根打Q硬係大定少.
兩個都需要一場戰爭.
同埋依家老美擺明撩交打. 踩到中共個細佬到.
雜總真係唔忍得幾耐.
放心老解一定彩佢有尾
你明知會打輸你會唔會打?
人性最怕失去擁有
雖然香港係恐返嚟但同一技倆呃唔到台灣仲要台灣有軍隊同世界撐,支那一定唔敢打。
宏觀去睇根本全中國開始亂,印度邊境,香港,新疆,蒙古,貴州加埋長江一帶水災。
個小學雞想打,都有人阻止。
唔哂5年佢一定被人拉落台
一味靠恐
今天新聞報導,美國澳洲日本和印度已經會舉行,4國聯合會議,應該是為了討論當前局勢發展……
房屋台傻鳩會話:打仗唔駛住呀,香港人購買力好強
我反而覺得唔會打仗
因為支那自己知自己唔打得
習種夾硬要打,只會比人拉落台
擦槍走火或者外國郁手先就另計
1/10 10/10 3/11 究竟係邊一個星期
人口太多,資源唔夠分,超出世界負荷,此時當須一場戰爭消弭人口,令資源分配暢通
兩三個月前已經覺得加速的進度好快,
熱戰係遲早的問題,
仲要唔會拖好耐就快來到。
但有d朋友仲係覺得可能性好低,
因為某國開戰等如自殺。
走投無路時做出自殺舉動又有咩咁奇
宜家全黨比佢攬炒要拉都拉左
拎晒軍權好難攪
拉落台?有邊次話咩權鬥咩落馬係真 十年任期都取消埋 宜家諗住恢復黨主席呢個位添啊
好多台灣人不嬲都覺得自己係獨立國家 真係好少理外人點睇
美台正式建交 應該就開得波
台灣啦!解放軍未過界都有美軍電子偵察機喺台海上空收集緊數據,好地地點會有偵察機監察緊,次次未過到界已俾F16趕走
拜登當選就唔會打
所以好大機會唔會打
鬼唔知咩 ,話得你係才子 可唔可以講d我唔知既野?
香港人的確要有備戰意識,學返啲嘢戰時都用得着既,唔係留係香港既香港人好大機會會係戰爭中滅絕
果班人唔單只唔反極左,仲好支持極左
知識份子好多會同情甚至支持極左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞