[7月神作] Re:從零開始的異世界生活 第二季 討論區 (10)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
其實全部魔女400年前係世上消失 唔係死咗就比人封印咗
而emt就一百年前出世
我宣佈憤怒股值得all in
利申:雷姆黨
一早入咗啦
雖然我係病嬌emt教
不過好似冇咩分別啫
all in 憤怒
呢季都無戲份
BTW威爾海姆都唔錯
NTR前劍聖
奧托:...
魔女得莎提菈同多娜正
魔女俾人叫魔女係有原因
個個都自我中心+直線思考 偏偏又有能力搞單大茶飯出黎俾人嘆
係咪伏筆黎
鳩估嫉妒
下 咁佢點解可以係魔女生嘅
發覺莎緹拉先係全故事唯一好人
對男主好 比能力佢
唔係利用男主 真心愛男主
憤怒股
支持who
WHY NOT BOTH\

多娜老婆
莎提菈情婦
隔離台果青團子同陽乃亂入
諗到樣如果同多娜簽咗約之後好地獄嘅野
好奇一問,四重加密pls
小說憤怒if綫最後變成點
掃把佬先醒
唔貪一時嘅引誘
靠自己過關快過有多娜幫
一過咗關 大把女佢食
Beako因為dona一句話「要將禁書庫交比下個人」就等咗400年人
掃把佬就係想搞清楚到底Dona要佢等嘅係咩人
然後Dona居然答「我都唔知架?我就淨係想知佢會交比邊個所以先會咁同佢講。至於佢交比邊個,什至好似而家咁苦等等咗400年都未交出去,都係一個結果黎」
掃把佬對於Beako因為比Dona一句無心嘅說話就苦等咗400年,問Dona有咩感覺(其實係問佢有無覺得內疚)
最後Dona居然答返句「我覺得呢個結果都好正啊?」
掃把佬果下就知道佢係無感情嘅人,對自己做嘅野或者落嘅order所引發對當事人嘅傷害無任何為意
就好似你作為一個觀察者打任何有分歧路線嘅game,會想睇哂全部ending,Dona都係一樣
而你玩隻game果陣都會投入下,耐唔時都對角色有D自己感情,例如覺得角色好橙之類
但係Dona衰過大家嘅係,佢單純真係想知哂所有ending拎白金杯,佢對角色係少少投入都無,你點樣橙法佢都唔會覺得你可憐,因為佢根本無呢D感情
掃把佬果刻就知道唔可以將自己比個咁痴線嘅player玩,佢只係會用自己試哂咁多個路線,但係佢唔會可憐都唔會內疚你因為跟佢指示行完之後發生嘅事
咁又唔好咁快下定論
話唔定之後又嚟個反轉打你一巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞