爆旋陀螺BURST ベイブレードバースト (24)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
飲係metal F底
V Set幾時落到三字呀
紅愁巴,想問依家全新金鎮150$買唔買到?想要隻
香港應該收到,但要睇下有冇人放
我有,! tg: KuBaLoo
Yes(好似係)

七個月啱啱年底開晒光😂

想問吓各位師兄呢啲黑色印點樣可以整走佢
2A chassis
買過舊(好似係)
擦子膠
巴打睇睇tg
我終於Update左個Q&A
希望巴打入黎時望一望,有咩唔明再問

一般Q&A
Q:今代點分勝負?
A:今代分勝負主要有持久勝利1分,衝擊勝利(撞走)2分,以及擊爆勝利2分
我地活動會玩5分既

Q:發射器選擇?
A:有基本插拉力條B-112左右輕便$49以及B-119左右旋風發射器$65

電子劍型發射器$199(伏品唔好買)

仲有超王火花發射器(齒輪構造修正過,有火花之餘力度更大)
藍色左轉,紅色右轉

新手建議買盟主惡龍附送既長左右旋風發射器
因為發射器勾已修正過,基本上正常使用冇咩問題

Q:Qr Code及計分器用處係?(2021年四月後儲分即將無效)
A:每盒陀螺既Qr Code係拎黎係TOMY陀螺App儲分,儲夠3000可以抽一次Rare陀螺
不過機率係0.幾%咁上下,計分器可以連接個App
主要作用係儲分/拉既次數/最大力量值以及日本打街機用
如非必要可以慳返唔好買

Q:邊到多款買?
A:一般黎計公價係有奇趣/千色/反斗城/一田/Sogo之類
仲有好鍾意Hold貨既萬信代理旗下鋪頭玩具站
其次就係深水步,灣仔太源街

奇趣天地會做貨放防盜Code,拆出黎返Pack(勁鳩多膠紙)

屯天元唔太熟,只識榮興美奇
不過大家唔好做心急L啊,有D鋪頭返新貨會貴幾十蚊
可能爭幾日百貨公司返到貨原價發售架啦!
另外推薦油麻地現時店既爆旋一格
有問題都可以解答到你,而且有散件賣
方便大家想買一件零件又唔想買成隻既你
有興趣可以搵佢地既FB Page

Q:如果預算唔多可以點買法?
A:(如果無盤)建議先買盤Set,B162 超王對戰Set有特別色主角機$349

獨立一個盤好似$150左右

再買隻B-155 盟主惡龍有左右旋風/散買超王發射器都夠用
值得買既機有B-168聖槍 B-169路西法(有軸心同發射器)
B-172巨神 B-175終末路西法

Q:咩叫RB?
A:RB指Random Booster,一盒共有8款而入面有隨機1款
有特別顏色既攻擊環同唔同部件,新玩有預算既巴打可以抽幾盒補充下零件
以下為其中一款

Q:點解有異色/金色版陀螺既?
A:GT動畫入面有個叫黃金渦輪(好似係),所以就有金版既陀螺
一般都係1/72機率會中(官方話)

而超王所有陀螺都會有異色鐵版,B159-163係1/72機率
打後就係1/24機率,盤Set及RB無異色

Q:新手最基本要買咩軸心?
A:唔講咁多自己睇圖
紅藍太陽 鳯 路西 神龍 盟主 末日 天王星
有盟主base幾好

暫時證實係呢隻色,冇Dash底
金係代打Battle中獎送
黑太陽就唔知了
成set炒冷飯
黑末日型到傻
入套
紫色天王星好型
如果可以好似金RB咁平d就好
starter由初代5 60一隻而家109
RB1個陣49,RB3 59
Z代69,GT好似74.9
超王85

好型
隻異色好靚
可惜是1D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞