現代人成日戴套做愛 會否令人類精子進化?

446 回覆
6423 Like 105 Dislike
生物要大進化要好撚多萬年
辛苦晒公關們
點解會變撚咗做精選推介
同抗生素嘅理論一樣: 你唔食哂啲抗生物,有病毒留低,就會develop 抗毒性

同樣,你有精子可以穿過個condom, 嗰個B 嘅後代就有機會一世唔使用condom, 因為無用
糟了是世界奇觀
三頭地鼠
進化唔係傳經驗,而係物種一向會有各種有突變,例如超大隻曱甴同好細隻曱甴。之後個環境會screen走啲生存唔到嘅分支,例如大隻嘅生存唔到絕後,就會成得細隻嘅有下一代。若干年後細隻嘅gene就成為主流,曱甴就由大隻變細隻。

其實人類嘅精子一向好多奇形怪狀,例如兩個頭或冇尾超長尾……各種都有,如果有可以整穿condom嘅精子,令到勁勁勁勁多意外懷孕發生。再如果其他形狀嘅都fail哂,好多年後就會多咗堆男人遺傳咗呢種基因,甚至成為主流。
所以咪夢遺,有冇睇反斗奇兵嫁
唔會
你著幾千年鞋隻腳有冇進化?
ws
!! 求 大 家 繼 續 關 注 12 位 手 足 !!
https://lih.kg/2205019
著咗幾十年已經進化出死皮
忍唔住笑左
點解樓主畫到啲精子咁得意嘅
condom係 elastomer, 係 amorphous嘅特性, 冇tunnelling effect架。 但如果啲精子可以crystallize個condom就唔同講法喇!

好多polymer只要我哋用力拉長佢, 佢就會crystallize (情況好似我哋拉長個膠袋一樣), 喺呢個時候, 精子就有機會喺polymer chains之間穿過。

我計過數喇, 只要我哋能夠輸出五匹射精嘅馬力, 就可以crystallize咗個condom, tunnellig effect就會出現, 到時候就可以做爸爸啦。

(利申: 我就是成功的例子)
你用顯微鏡睇下 一樣咁得意
大家唔該簽署同喺 Facebook, Twitter, tg, whatsapp 等等廣傳呢個 petition:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/sanction-chinese-officials-culpable-wrongfully-detaining-12-hong-kong-citizens-and-denying-their-right-counsel
如果呢個 petition 喺2020年10月12日之前收集咗100,000個簽署,白宮就必須對此作出回應。呢個 petition 請求特朗普團隊去制裁嗰啲拘捕,扣留同剝奪十二名香港人法律權利嘅中國官員同其他相關人士。咁會對十二名香港人嘅處境有莫大嘅幫助,所以懇請大家提供協助。謝謝
=====================
大家要注意資安,尤其是被咬過嘅手足,電話可能已經被入侵。港共可以用stingray大規模監控某個大範圍嘅所有電話,偷取IMSI,可以識別您,甚至截取通訊。好多手足就係唔注重資安被咬,好大機會包括被綁架12人; 記得追蹤基爾巴 https://lihkg.com/profile/96327

[/orange][/u][/b][/size=1][實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)
https://lihkg.com/thread/2194107
樓主可唔可以pin?
Back to mama’s Hi
繼升cup神器又一力作,Ching可以順便攞埋諾貝爾醫學獎
螺旋族 螺旋之力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞